TRETMANI ZA VLASIŠTE

PROLEĆNO OPADANJE KOSE
Formulacije su napravljene sa ciljem da uravnoteže pilosebacealni proces bez da pri tome narušavaju osjetljiv mikroambient vlasišta. Osim toga formulacije su obogaćene sa aktivnim sastojcima biljnog porijekla koji poboljšavaju biološke procese a koji su odgovorni za prekid životnog ciklusa vlasi, počevši od pravilnog čistećeg djelovanja bez da se pri tome narušava prirodna zaštita i pH kože vlasišta. Tretmani Vital Plus Active su dermokozmetički preparati za posebnu namjenu, dermoafini i seboafini. Aktivni sastojci su biljnog porijekla, klinički i dermatološki testirani. Tretmani su mikrobioiloški ispravni i u prodaji isključivo u apotekama.

TRETMAN ZA ČIŠĆENJE

SPECIFIČAN ZA VLASIŠTE

FUNKCIJA: Preparat u kombinaciji sa vodom, na vlasištu stvara specifičnu pjenu, koja dubinski i temeljito čisti vlasište. Formula preparata stvorena je sa ciljem uklanjanja nečistoča, bez narušavanja osjetljivog mikrookoliša kože. Dermoaktivne funkcionalne tvari čiste kožu i folikularne otvore te potiču dobru oksigenaciju kože, a da pri tome ne naruše pH i zaštitni hidrolipidni film vlasišta.

AKTIVNI SASTOJCI: LAVANDA: osvježavajuće, dezinfekcisko i dermopurificirajuće djelovanje; LIMUN : Djeluje kao prirodni antiseptik, dermopurificira i osvježava. SLJEZ – omekšava, smiruje i djeluje dermopurificirajuće; CAJEPUT – djeluje antimikotski, antiseptički protiv peruti; HMELJ – djeluje smirujuće protiv svrbeži;

PRIMJENA: Proizvod se preporučuje upotrebljavati svakih 2 do 3 dana. Kružnim pokretima nježno utrljati direktno na mokru kožu vlasišta i isprati većom količinom vode. Na masnom vlasištu, vlasištu sa peruti ili svrbežom, proizvod ostavite da djeluje nekoliko minuta. Kod drugog pranja, na cijelu dužinu kose nanijeti šampon i isprati, po potrebi ponoviti s balzamom. Kod kratke kose dovoljan je samo kao šampon.

MULTIVITAMINSKI DODATAK PREHRANI

KORISTAN KAO NADOPUNA NEDOSTATAKA U PREHRANI ILI KOD POVEĆANIH ORGANSKIH POTREBA ZA OVIM HRANJIVIM SASTOJCIMA

FUNKCIJA: Multivitaminski dodatak prehrani na bazi vitamina A, E, C, B6, L-cistina, selena, prosa, biotina i nijacina. Sadrži važne multifunkcionalne tvari i antioksidanse, ključne u zaštiti kože i kose od degenerativnih procesa i starenja. Kapsule sadrže najvažnije vitamine B kompleksa koji utiču na proces rasta, očuvanja i obnavljanja fiziološkog ciklusa rasta kose. Osim toga, ekstrakt prosa i cistin djeluju obnavljajuće što je neophodno za biosintezu keratina. Prisutnost nijacina i biotina korisna je za normaliziranje kože i zaštitu od ljuštenja, pospješujući normaliziranje keratolitičkog učinka.

KONCENTRAT U KAPIMA

SPECIFIČAN ZA VLASIŠTE SA MASNOM PERUTI I KOD LJUSPANJA EPIDERMALNOG SLOJA

FUNKCIJA: Koncentrat u kapima za lokalnu primjenu, za masno, perutavao i ljuspavo vlasište. Formula je stvorena sa ciljem da normalizira pretjerano lučenje masnoće i ljuspanje epidermalnog sloja kože i tako stavlja u ravnotežu pilosebacealni epidermalni proces. Dermoaktivne funkcionalne tvari djeluju antigljivično, sebonormalizirajuće i dermopurificirajuće, te tako djeluju na povećanu sebacealnu aktivnost i epidermalno ljuspanje, a da pri tome ne naruše pH i zaštitni hidrolipidni film vlasišta.

SPECIFIČAN ZA VLASIŠTE SA SUHOM PERUTI I KOD LJUSPANJA EPIDERMALNOG SLOJA

FUNKCIJA: Koncentrat u kapima za lokalnu primjenu, specifičan za suho, perutavo i ljuspavo vlasište. Formula je stvorena sa ciljem omekšavanja ljuspica i naslaga peruti zbog lakšeg odvajanja iste od vlasišta. Dermoaktivne funkcionalne tvari, zahvaljujući ciljanom antigljivičnom i hranjivom djelovanju, olakšavaju fiziološku normalizaciju keratolitičkog učinka na epidermske stanice koje se raslojavaju, a da pri tome ne naruše pH i zaštitni hidrolipidni film vlasišta.

SPECIFIČAN ZA VLASIŠTE SA ULJNOM SEBOREJOM

DJELOVANJE: Tretman specifičan za vlasište sa uljnom seborejom. Formulacija uravnotežava djelovanje žlijezda lojnica te tako smanjuje izlučivanje sebuma. Dermopurificira, sebonormalizira te otklanja neugodan miris masne kose bez da narušava hidrolipidni film.

SPECIFIČAN ZA SEBOROIČNO VLASIŠTE

FUNKCIJA: Koncentrat u kapima za lokalnu primjenu, specifičan za seboroično vlasište sa hiperprodukcijom sebacealne jedinice. Formula je stvorena s ciljem da smanji pretjerano lučenje masnoće, te za ponovno uspostavljanje ravnoteže lučenja sebuma. Dermoaktivne funkcionalne tvari, zahvaljujući ciljanom djelovanju čišćenja i osvježavanja vlasišta, utiču na prekomjerno lučenje, te uspostavljaju normalizaciju pH i zaštitnog hidrolipidnog filma na vlasištu.

SPECIFIČAN ZA UPALJENO VLASIŠTE SA SVRBEŽOM.

DJELOVANJE: Tretman na osnovi MORSKOG KOLAGENA specifičan za iritirano, vlasište sa crveniloma i svrbežom. Primjeren za vlasište sa seboroičnim i psihosomatskim dermatitisom, kad su ljuspice vrlo debele i zaljepljene za vlasište. Formulacija je napravljena tako da ne narušava prirodni mikroambient vlasišta te djelje smirujuće, protiv iritacija, protiv upalno, protiv svrbeža, omekšava ljuspice, pospješuje zacjeljivanje i štiti vlasište.

PRORJEĐENJE I ISPADANJE KOSE

UVOD: Ispadanje kose, u svojim različitim oblicima je problem koji napada i žene i muškarce. Ispadanje do 100 vlasi dnevno smatra se normalnim prirodnim procesom obnavljanja, ali ako kosa ponovno ne naraste u istoj količini i u istoj debljini, smatra se problemom. Taj proces može biti ubrzan od više uzročnika kao što su: organsko zdravstveni problemi, pogrešna higijena vlasišta, genetski faktori ili hormonalni problemi. Alopecija je posljedica kombinacije gore opisanih uzročnika. Tretman protiv ispadanja mora imati različite funkcije da bi mogao biti učinkovit u borbi protiv gubitka kose koji može biti posljedica različitih uzročnika.

TRETMAN KOJI POTIČE FIZIOLOŠKI RAST KOSE

DJELOVANJE: analizirajući sve čimbenike i uzroke koji dovode do ispadanja kose, naš istraživački laboratorij je formulirao tretman koji stimulira fiziološki rast kose a oslanja se na više različitih funkcija koji djeluju u međusobnoj sinergiji. Tretman sadrži više biranih biljnih aktivnih sastojaka koji poboljšavaju i pospješuju ciklus obnove kose jer stimuliraju i jačaju korijen. Tretman sadrži glikolne esktrakte Serenoe Repens, Pygenum Afrikanum i Hmelja; biljke bogate fitoestrogenima koji stimuliraju i jačaju bulbus i time pospješuju prirodan rast kose. Glikolni ekstrakt đumbira stimulira mikro-cirkulaciju u kapilarima, što postiče absorbiciju aktivnih sastojaka i hranjenje korijena kose. Vitamin E je antioksidans, djeluje protiv slobodnih radikala i starenja cijele pilosebacealne jedinice vlasišta. Preparat sadrži biljne matične stanice koje potpomažu održavanju matičnih stanica u folikuli te time osiguravaju dugovječnost i obnovu korijena kose. Kliničkim testovima je dokazano, da tretman CU djeluje na korijen kose smanjujući broj telogenih vlasi. Te rezultate potvrđuju testovi izvedeni na dobrovoljicima koji su koristili tretman za potrebe istraživanja.

PREVENTIVNA USLUGA U APOTEKAMA

BAKTERIJSKA FLORA I NJENA FUNKCIJA
PREVENCIJA je i dalje ključna za održavanje zdravlja i ljepote kose. Ali je isto tako važno ustanoviti koji je tačan razlog za ispadanje kose, da bi se tretman prilagodio pojedincu i tako postigao najbolji mogući rezultat. U apotekama je dostupna preventivna usluga koja služi provjeri pravilnog djelovanja pilosebacelane jedinice vlasišta. Pregled za stranke apoteka je BESPLATAN. Preventivni pregled pilosebacelnih jedinica vlasišta preporučujemo svima, dva puta godišnje pogotovo za vrijeme promjene godišnih doba (proljeće – jesen). Pogotovo je važno da ga obave osobe koje su primjetile u godinama estetske promjene na kosi.

REZERVIŠI ON-LINE BESPLATAN PREGLED PILOSEBACEALNIH JEDINICA VLASIŠTA U NAJBLIŽOJ APOTECI