TRETMANI ZA VLASIŠTE

PROLEĆNO OPADANJE KOSE
Formulacije su napravljene sa ciljem da uravnoteže pilosebacealni proces, a da pri tome ne narušavaju osetljiv mikroambient vlasišta. Osim toga, formulacije su obogaćene aktivnim sastojcima biljnog porekla koji poboljšavaju biološke procese, koji su odgovorni za prekid životnog ciklusa vlasi, počevši od pravilnog čistećeg delovanja, a da se pri tome ne narušava prirodna zaštita i pH kože vlasišta. Tretmani Vital Plus Active su dermokozmetički preparati za posebnu namenu, dermoafini i seboafini. Aktivni sastojci su biljnog porekla, klinički i dermatološki testirani. Tretmani su mikrobiološki ispravni i u prodaji su isključivo u apotekama.

TRETMAN ZA ČIŠĆENJE

SPECIFIČAN ZA VLASIŠTE

FUNKCIJA: Preparat u kombinaciji sa vodom na vlasištu stvara specifičnu penu, koja dubinski i temeljno čisti vlasište. Formula preparata stvorena je sa ciljem uklanjanja nečistoća, bez narušavanja osetljive mikro okoline kože. Dermoaktivne funkcionalne materije čiste kožu i folikularne otvore i stimulišu dobru oksigenaciju kože, a da pri tome ne naruše pH i zaštitni hidrolipidni film vlasišta.

AKTIVNI SASTOJCI: LAVANDA – osvežavajuće, dezinfekciono i dermopurifikujuće delovanje; LIMUN – Deluje kao prirodni antiseptik, dermopurifikuje i osvežava; SLEZ – omekšava, smiruje i deluje dermopurifikujuće; CAJEPUT – deluje antimikotski, antiseptički protiv peruti; HMELJ – deluje umirujuće protiv svraba;

PRIMENA: Proizvod se preporučuje za upotrebu svaka 2 do 3 dana. Kružnim pokretima nežno utrljati direktno na mokru kožu vlasišta i isprati većom količinom vode. Na masnom vlasištu, vlasištu sa peruti ili svrabom, proizvod ostavite da deluje nekoliko minuta. Kod drugog pranja, na celu dužinu kose naneti šampon i isprati, po potrebi koristiti balzam. Kod kratke kose dovoljan je samo kao šampon.

MULTIVITAMINSKI DODATAK PREHRANI

KORISTAN ZA POPUNJAVANJE NEDOSTATAKA U ISHRANI ILI KOD POVEĆANIH ORGANSKIH POTREBA ZA OVIM HRANLJIVIM SASTOJCIMA

FUNKCIJA: Dodatak ishrani na bazi vitamina A, E, C, B6, L-cistina, selena, prosa, biotina i nijacina. Sadrži važne multifunkcionalne materije i antioksidanse, ključne u zaštiti kože i kose od degenerativnih procesa i starenja. Kapsule sadrže najvažnije vitamine B kompleksa koji utiču na proces rasta, očuvanja i obnavljanja fiziološkog ciklusa rasta kose. Osim toga, ekstrakt prosa i cistin deluju obnavljajuće što je neophodno za biosintezu keratina. Prisutnost nijacina i biotina korisna je za normalizovanje kože i zaštitu od ljuspanja, pospešujući normalizovanje keratolitičkog delovanja.

KONCENTRAT U KAPIMA

SPECIFIČAN ZA VLASIŠTE SA MASNOM PERUTI I KOD LJUSPANJA EPIDERMALNOG SLOJA

FUNKCIJA: Koncentrat u kapima za lokalnu primenu, za masno, perutavo i ljuspavo vlasište. Formula je stvorena sa ciljem da normalizuje preterano lučenje masnoće i ljuspanje epidermalnog sloja kože i tako stavlja u ravnotežu pilosebacealni epidermalni proces. Dermoaktivne funkcionalne materije deluju antigljivično, sebonormalizujuće i dermopurifikujuće, pa tako deluju na povećanu sebacealnu aktivnost i epidermalno ljuspanje, a da pri tome ne naruše pH i zaštitni hidrolipidni film vlasišta.

SPECIFIČAN ZA VLASIŠTE SA SUVOM PERUTI I KOD LJUSPANJA EPIDERMALNOG SLOJA

FUNKCIJA: Koncentrat u kapima za lokalnu primenu, specifičan za suvo, perutavo i ljuspavo vlasište. Formula je stvorena sa ciljem omekšavanja ljuspica i naslaga peruti zbog lakšeg odvajanja iste od vlasišta. Dermoaktivne funkcionalne materije, zahvaljujući ciljanom antigljivičnom i hranljivom delovanju, olakšavaju fiziološku normalizaciju keratolitičkog delovanja na epidermske ćelije koje se raslojavaju, a da pri tome ne naruše pH i zaštitni hidrolipidni film vlasišta.

SPECIFIČAN ZA VLASIŠTE SA ULJNOM SEBOREJOM

DELOVANJE: Tretman specifičan za vlasište sa uljnom seborejom. Formulacija uravnotežava delovanje žlezda lojnica i tako smanjuje izlučivanje sebuma. Dermopurifikuje, sebonormalizuje i otklanja neprijatan miris masne kose bez da narušava hidrolipidni film.

SPECIFIČAN ZA SEBOROIČNO VLASIŠTE

FUNKCIJA: Koncentrat u kapima za lokalnu primenu, specifičan za seboroično vlasište sa hiperprodukcijom sebacealne jedinice. Formula je stvorena sa ciljem da smanji preterano lučenje masnoće, kao i za ponovno uspostavljanje ravnoteže lučenja sebuma. Dermoaktivne funkcionalne materije, zahvaljujući ciljanom delovanju čišćenja i osvežavanja vlasišta, utiču na prekomerno lučenje i uspostavljaju normalizaciju pH i zaštitnog hidrolipidnog filma na vlasištu.

SPECIFIČAN ZA UPALJENO VLASIŠTE SA SVRABOM

DELOVANJE: Tretman na bazi MORSKOG KOLAGENA specifičan za iritirano, vlasište sa crvenilima i svrabom. Primeren za vlasište sa seboroičnim i psihosomatskim dermatitisom, kad su ljuspice vrlo debele i zalepljene za vlasište. Formulacija je napravljena tako da ne narušava prirodni mikroambient vlasišta i deluje umirujuće, protiv iritacija, protiv upalno, protiv svraba, omekšava ljuspice, pospešuje zaceljivanje i štiti vlasište.

PROREĐENJE I OPADANJE KOSE

UVOD: Opadanje kose, u svojim različitim oblicima je problem koji napada i žene i muškarce. Opadanje do 100 vlasi dnevno, smatra se normalnim prirodnim procesom obnavljanja, ali ako kosa ponovo ne poraste u istoj količini i u istoj debljini, smatra se problemom. Taj proces može biti ubrzan od strane više uzročnika kao što su organsko zdravstveni problemi, pogrešna higijena vlasišta, genetskim faktorima ili hormonalnim problemima. Alopecija je posledica kombinacije gore opisanih faktora. Tretman protiv opadanja mora da ima različite funkcije da bi mogao biti efikasan u borbi protiv gubitka kose, koji može biti posledica različitih faktora.

TRETMAN KOJI STIMULIŠE FIZIOLOŠKI RAST KOSE

DELOVANJE: Analizirajući sve faktore i uzroke koji dovode do opadanja kose, naše istraživačke laboratorije su formulisale tretman koji stimuliše fiziološki rast kose, koji se oslanja na više različitih funkcija koje deluju u međusobnoj sinergiji. Tretman sadrži više biranih biljnih aktivnih sastojaka koji poboljšavaju i pospešuju ciklus obnove kose, jer stimulišu i jačaju koren. Tretman sadrži glikolne esktrakte Serenoe Repens, Pygenum Afrikanum i Hmelja; biljke bogate fitoestrogenima koji stimulišu i jačaju bulbus i time pospešuju prirodan rast kose. Glikolni ekstrakt đumbira stimuliše mikro-cirkulaciju u kapilarama, što stimuliše apsorpciju aktivnih sastojaka i hranjenje korena kose. Vitamin E je antioksidans, deluje protiv slobodnih radikala i starenja cele pilosebacealne jedinice vlasišta. Preparat sadrži biljne matične ćelije koje potpomažu održavanju matičnih ćelija u folikuli i time osiguravaju dugovečnost i obnovu korena kose. Kliničkim testovima je dokazano, da tretman Cu deluje na koren kose smanjujući broj telogenih vlasi. Te rezultate potvrđuju testovi izvedeni na dobrovoljicima koji su koristili tretman za potrebe istraživanja.

PREVENTIVNA USLUGA U APOTEKAMA

BAKTERIJSKA FLORA I NJENA FUNKCIJA
PREVENCIJA je i dalje ključna za održavanje zdravlja i lepote kose. Ali je isto tako važno ustanoviti koji je tačan razlog za opadanje kose, da bi se tretman prilagodio pojedincu i tako postigao najbolji mogući rezultat. U apotekama je dostupna nova preventivna usluga koja služi za proveru pravilnog delovanja pilosebacealne jedinice vlasišta. Pregled je za stranke apoteke BESPLATAN. Preventivni pregled pilosebacelnih jedinica vlasišta preporučujemo svima, dva puta godišnje, pogotovo za vreme promene godišnjih doba (proleće – jesen). Pogotovo je važno da ga obave osobe koje su primetile u godinama estetske promene na kosi.

ZAKAŽITE ONLINE BESPLATAN PREGLED PILOSEBACEALNIH JEDINICA VLASIŠTA U NAJBLIŽOJ APOTECI