FUNKCIONALNI TRETMANI

APLIKACIJA DERMOAKTIVNIH KONCENTROVANIH KAPI

Istraživačke laboratorije VITAL PLUS ACTIVE formulisale su specifične tretmane za lice u koncentrovanim kapima. Sinergija funkcionalnih aktivnih sastojaka i pomoćnih materija, omogućila je inovativne tretmane pomoću seboafina (slični masnoći) i dermoafina (koža ih prepoznaje i upija) koji prodiru duboko u kožu i podržavaju normalne fiziološke procese kožnog tkiva. Cilj je poboljšati i usporiti proces starenja kože kroz tri osnovna delovanja (hranjenje, zaštita i obnova) i tako pospešiti fiziološke aktivnosti koje su neophodne za lepu i zdravu kožu tokom godina.

HIDRATACIJA I PREHRANA

TRETMAN KONCENTROVANIM KAPIMA NA BAZI HIJALURONSKE KISELINE

Za normalnu, mešovitu ili dehidriranu kožu

HIJALURONSKA KISELINA je bitna komponenta kože koja joj daje čvrstinu i pomaže da zadrži oblik. Tokom godina, koncentracija HIJALURONSKE KISELINE u kožnom tkivu se postepeno smanjuje uzrokujući estetski nepoželjne efekte kao što su bore i gubitak tonusa kože. Zato je neophodno osigurati stalnu prehranu kože i pomoći njenu hidrataciju spolja. Istraživačka laboratorija VITALPLUS, analizirajući različite faze ovog degenerativnog procesa, formulisao je inovativni tretman u koncentrovanim kapima na bazi HIJALURONSKE KISELINE koje imaju visok procenat delovanja na zatezanje kože. Tretman, primenjen na lice, vrat i dekolte, vraća pravu količinu vlage i usporava fiziološki proces isparavanja vode iz kožnog tkiva. Filmogeno delovanje HIJALURONSKE KISELINE omogućava dubinsku negu i hidrataciju kože sve do ćelija spinoznog tkiva sa produženim delovanjem od 6-8 sati. Osim toga, ovo izuzetno snažno hidratantno delovanje, takođe utiče na mehanička svojstva keratina u bazofilnim ćelijama spinoznog i granuloznog sloja epidermisa koji postaje fleksibilniji i elastičniji.

UPOTREBA: Na temeljno očišćeno lice, vrat i dekolte naneti nekoliko kapi, zatim kružnim pokretima umasirati do potpunog upijanja. Nakon toga naneti odgovarajuću kremu ili koristiti za samostalno vlaženje kože.

OBNAVLJANJE I HIDRATACIJA

TRETMAN KONCENTROVANIM KAPIMA NA BAZI GLIKOLNE KISELINE

Za problematičnu, mešovitu i zrelu kožu (bez couperose)

GLIKOLNA KISELINA deluje na ćelije kornealnog sloja epidermisa tako što nežno uklanja površinske slojeve. Na taj način se postiže blagi piling koji omogućava obnavljanje površine kože. Na koži razbija jonske veze između keratinocita, pospešuje odvajanje i u isto vreme povećava razmenu u ćelijama bazalnog sloja epidermisa. Fiziološki, GLIKOLNA KISELINA, u dermisu uzrokuje povećanu sintezu kolagena i elastina i povećava stepen hidratacije. Na masnoj koži i koži sa aknama, GLIKOLNA KISELINA, svojim delovanjem zaglađivanja, poboljšava neadekvatne higijenske uslove na mestima gde se akne mogu lako proširiti. Na taj se način uklanja, takozvani, keratinski čep koji opstruira pore i normalizuje se proizvodnja sebuma. Istraživačka laboratorija VITALPLUS, analizirajući različita svojstva GLIKOLNE KISELINE formulisala je preparat u koncentrovanim kapima sa trostrukom dermo kutanom funkcijom. Na nivou epidermisa, razbijanjem veze između ćelija, stimuliše se obnavljanje. Rezultat je tanja kornealna površina, uz nestanak bora. Odbacujući stare agregate kornealnih ćelija, uklanjaju se i vrlo tamna mesta na površini što za rezultat daje poboljšanje ujednačenosti boje tena. Stimulacijom fibroplasta na proizvodnju kolagena i elastina, dermis privlači vodu hidrirajući tako sva tkiva kože, koja postaju kompaktnija i zategnutija.

UPOTREBA: Na temeljno očišćeno lice, vrat i dekolte naneti nekoliko kapi, zatim kružnim pokretima umasirati do potpunog upijanja. Izbegavati kontakt sa očima i kapcima. Koristiti prvih nedelju dana dva puta, drugu nedelju tri puta a od treće nedelje svaki dan.

UPOZORENJE: Blagi svrab i crvenilo normalna su reakcija kože.

HRANA I ZAŠTITA

TRETMAN KONCENTROVANIM KAPIMA NA BAZI MORSKOG KOLAGENA

Za tanku, osetljivu ili kožu sa couperosom

col

Kolagen je protein koji je bitan sastojak belih vlakana koja čine dermis, a služi za jačanje i elastičnost kožnog tkiva. Tokom godina, količina kolagena koju telo proizvodi je sve manja. Usporavanje njegovog nastanka, dovodi do stvaranja bora i gubitka tonusa kože. Studije i eksperimenti potvrdili su da MORSKI KOLAGEN ima zaštitno delovanje kao prirodni kolagen. Na fiziološko-hemijskom nivou omogućava svim slojevima naše kože poboljšanje razmene energije čime se usporavaju efekti starenja kože. MORSKI KOLAGEN je funkcionalna materija bogata masnim kiselinama poput omega-3 i proteinima, sadrži hidrosipolin, supstancu koja daje koži metaboličku prehranu. Sinergija njegovih aminokiselina, belančevina i omega-3 masnih kiselina poboljšava epitelna tkiva čineći kožu prehranjenom, fleksibilnijom i zaštićenijom.

Istraživačka laboratorija VITALPLUS, analizirajući neverovatne karakteristike MORSKOG KOLAGENA, formulisala je tretman u koncentrovanim kapima koje su zbog visokog sadržaja rastvorljivog kolagena, idealne kao tretman za kožu kojoj je potrebno zaštitno, umirujuće delovanje. Njegova jedinstvena tekstura prodire odmah, jačajući debljinu granuloznog i spinoznog sloja epidermisa, stvarajući zaštitnu barijeru za suvo kožno tkivo. Primenom koncentrovanih kapi na bazi MORSKOG KOLAGENA, uz nežnu masažu, obogatićemo kožu jednim od njenih glavnih prirodnih sastojaka, a pritom ćemo poboljšati stepen njene hidratacije i prehrane.

UPOTREBA: Na temeljno očišćeno lice, vrat i dekolte naneti nekoliko kapi, zatim kružnim pokretima umasirati do potpunog upijanja. Koristiti ujutro i uveče pre kreme.

ŠTA JE POTREBNO VAŠOJ KOŽI

Vital Plus Active realizovao je 3 inovativna tretmana u aktivnim kremama, koji se međusobno razlikuju po procentu hidratantnih i hranljivih aktivnih sastojaka. Time su zadovoljene sve potrebe na osnovu tipa kože, vremena korišćenja (ujutro ili uveče) i godišnjih doba (leto ili zima). Cilj je imati mogućnost izbora najprimerenijeg tretmana kako bi garantovali pravilni odnos hranljivosti i hidratacije u zavisnosti od potrebe kože.

Emulzija sa visokom gradacijom hranljivih supstanci. Primerena za vrlo dehidriranu, tanku, zrelu kožu kojoj treba ULTRA HRANLJIVO i REVITALIZUJUĆE delovanje.

AKTIVNI SASTOJCI: LAMINARIA SACCARINA (VRSTA ALGE) – Snažno sebonormalizuje i otklanja upalne procese koji su posledica bakterija. Reguliše fiziološki pH i tako stvara dermički film koji optimizuje hidrataciju. KARITE BUTER – Antioksidans koji pospešuje zaceljivanje, omekšava, povećava elastičnost i deluje hidratantno. KONCENTRAT DIVLJE RUŽE – Supstanca bogata vitaminom C i vitaminom A. Deluje adstringentno, osvežava, zaglađuje i tonira. ULJE SLATKOG BADEMA – Odlično upija, bogato vitaminima E i D, proteinima i mineralima, otporno na vremenske uslove. Delotvorno u borbi protiv starenja kože i stimulisanju njenog obnavljanja. MASLINOVO ULJE – Slično je lipidima kože, pa je zbog toga pogodno za jačanje hidrolipidnog omotača.

Emulzija sa uravnoteženom gradacijom hranljivih i hidratantnih supstanci. Primerena za suvu, dehidriranu i osetljivu kožu kojoj treba SNAŽNO hranljivo i hidratantno delovanje.

AKTIVNI SASTOJCI: KONCENTRAT CALENDULE – Snažno smiruje, deluje protiv upalno, zaštitno i stimulišuće. ULJE BORAŽINE – Hrani kožu i pospešuje njeno obnavljanje. ULJE JOJOBE – Deluje zaštitno, omekšava i hidrira zahvaljujući posebnosti njenih lipida koji se brzo apsorbuju u epidermi. Osim toga, štiti i od UV zraka.

ULJE DIVLJE RUŽE – Na prirodan način deluje hidratantno i regenerišuće, pa tako revitalizuje kožu i otklanja znakove umora. Kompozicija bogata masnim kiselinama koja hidrira, osvežava i tonira kožu i tako otklanja znakove starenja. MEŠAVINA RAZLIČITIH HIDRATANTNIH I HRANLJIVIH SASTOJAKA, među kojima su AMINOKISELINE, FRUKTOZA, NATRIJUM LAKTAT, MLEČNA KISELINA, čini kompoziciju koja na epidermu deluje kao snažan faktor prirodne hidratacije kože.

Emulzija sa visokom gradacijom hranljivih supstanci. Primerena za vrlo dehidriranu, tanku, zrelu kožu koja treba ULTRA HRANLJIVO i REVITALIZUJUĆE delovanje.

AKTIVNI SASTOJCI: DERIVAT MASLINE – Multifunkcionalni lipid dobijen od ploda masline, koji daje formulaciji rafinisanu teksturu sa omekšavajućom i hranljivom funkcijom. FITOEKSTRAKT BILJKE AKMELE – Snažan sastojak protiv bora koji deluje na opuštenost kože smanjujući procese ćelijskog starenja i kožu čini mekom i svetlom. ULJE KOKOSA – Omekšavajuća supstanca koja snažno hrani kožu. VITAMIN E – Odličan prirodni antioksidans koji stimuliše epidermalnu apsorpciju aktivnih sastojaka. Važna je potpora za zrelu, neelastičnu kožu jer obnavlja prirodni lipidni omotač i tako usporava njeno starenje. PEPTIDNA MATRICA – Prema dermatološkim istraživanjima i testiranjima dokazano snažno smanjuje intenzitet bora.

PLAN PREPORUČENOG KORIŠĆENJA NA OSNOVU 3 FAKTORA

ČIŠĆENJE KOŽE

Čišćenje kože ključno je za uklanjanje hidro-topivih (ostaci kozmetičkih tretmana, znoj) i lipo-topivih (sebum, površinski lipidi, smog) nečistoća. Neophodno je koristiti proizvode koji rastvaraju lipofilne materije i uklanjanju ih, a da ne remete delovanje bakterijske flore i hidrolipidnog omotača kože. Potrebno je koristiti hidro i lipo topive proizvode koji osim što čiste, kožu i neguju.

ČIŠĆENJE KOŽE

TRETMAN TEČNIM KREMOM

Za sve tipove kože

Čišćenje kože ključno je, kako za uklanjanje vodotopivih nečistoća,ostataka kozmetičkih tretmana i znoja, tako i za nečistoće uzrokovane sebumom, lipidima površinskog sloja i smoga. Uzimajući u obzir sledeće procene, VITALPLUS Laboratorija za istraživanje, formulisala je inovativan tretman za čišćenje, u vidu tečne kreme, napravljen bez procesa sapunifikacije i poštujući PH kože. Formula sadrži jedan poseban tenzioaktiv dobijen iz aminokiseline EKSTRAKTA ZOBI što ovaj proizvod čini topivim (otapa masnoće) i vodotopivim (uklanja se pomoću vode). SAP sadrži tenzioaktive kojima su dodati omekšivači i druge hranljive materije kao što su; ULJE SLATKOG BADEMA, EKSTRAKT ALTEA (beli slez) i EKSTRAKT HAMAMELISA. Takođe, sadrži vitamine „C“ i „E“ koji na epidermisu imaju zaštitni efekat i štite kožu od spoljašnjeg uticaja i slobodnih radikala.

KORIŠĆENJE: Koristi se tako da se minimalna količina nanese ujutro i uveče kao normalno sredstvo za čišćenje. Pre nanošenja proizvoda kožu treba navlažiti. Masira se nekoliko minuta i zatim se ispere mlakom vodom. Uklanja šminku sa očiju. Nije potreban tonik.

ZAKAŽITE ONLINE U NAJBLIŽOJ APOTECI BESPLATNU DERMO MASAŽU KISEONIKOM
+
DERMOAKTIVNIM KAPIMA SPECIFIČNIM ZA TVOJ TIP KOŽE