SUNCE – OPASNOST KOJA PRIJA

Odlaskom na more, razmišljamo o odmoru i zadovoljstvu uživanja na suncu. Zaboravljamo da je sunce opasnost koja prija.

Odlaskom na more, razmišljamo o odmoru i zadovoljstvu uživanja na suncu. Zaboravljamo da je sunce opasnost koja prija.

„Sunčanje je štetno!“

„Sunce samo šteti koži!“

„Ne izlazite na sunce, jer ćete dobiti rak kože!“.

Naslovi i članci takvog sadržaja nas u posljednje vrijeme alarmiraju sa svih strana. Ta navodna osviještenost javnosti, odredila je promjenu odnosa prema sunčanju. Mediji su napravili sve da bi nas uvjerili da je za to krivo „samo sunčanje“.

Zbog čega se toliko treba bojati sunčeve svjetlosti?

Da li je priroda stvarno napravila grešku kada nam je poklonila sunčevu svjetlost?

Sav život na zemlji temelji se i zavisi od sunčeve svjetlosti. Bez nje ne bi imali biljaka i života uopšte. Studije o uticaju sunčevih zraka na čovjeka su predstavljene bezbroj puta.

Bez sunčevih zraka bi prestali prirodni procesi kao na primjer nastajanje vitamina D, regulacije krvnog pritiska ili nivoa holesterola itd. Osim toga, kao što je bilo već rečeno, I naše mentalno zdravlje zavisi o njemu. Zbog navedenog je godinama unazad preplanulost bila sinonim za zdravlje. Nažalost, kult pretjeranog sunčanja u proteklim godinama rezultovao je preranim starenjem kože, alergijama, raznim promjenama na koži i rakom kože.

Naučno gledano, krivac za to je prekomjerno sunčanje a ne sunčanje.

Manje j poznata činjenica da manja filtracija sunčevih zraka sprječava stvaranje melanina, a samim tim zaustavlja se i proces stvaranja prirodnog odbrambenog mehanizma kože. Prirodni odbrambeni mehanizam ili prirodna zaštita kože nastaje kada joj se to i dozvoli.

Viši zaštitni faktor znači duži period izlaganja sunčevim zracima – duži period za aktivaciju prirodnog mehanizma kože.

U posljednjih nekoliko godina se razvija nova filozofija pristupa zaštite kože od štetnih uticaja sunčevih zraka. Usmjerena je prvenstveno na pripremu kože prije izlaganja suncu i aktivaciju prirodne zaštite kože od UVA i UVB zraka. Na osnovu rezultata naučnih istraživanja o pigmentaciji, tim evropskih stručnjaka razvio je sastojak koji poboljšava prirodnu zaštitu kože i priprema je za izlaganje suncu.

Postignuto dejstvo temelji se na prirodnom principu pigmentacije kože. Na taj način smanjuju se alergije, opekotine i druga ozbiljna oštećenja kože.

Zadržavanje na suncu u preporučenim satima, štetno djelovanje sunca je ograničeno a naša koža je prirodno zaštićena. Zanimljivo je da se na taj način omogućuje nanošenje samo preparata za prirodnu zaštitu.

RAPID BRONZ

Preplanulost je zdrava i lijepa a da bismo je danas postigli ne trebamo više niz neželjenih posljedica na svojoj koži, trebamo samo prirodnu zaštitu.

Korištenjem kreme RAPID BRONZ, povećava se biološka raspoloživost malanina, što potiče prirodni proces pigmentacije s posljedičnom povećanom prirodnom zaštitom kože. Na taj se način sprječavaju eventualna crvenila i sunčane iritacije. Posljedica toga je brža, intenzivnija i ravnomjernija preplanulost.

Preparat RAPID BRONZ se temelji na kompleksu sipstanci koje pravilno kombinovane ubrzavaju prirodne procese pa imamo prisutna tri aktivna sastojka:

  1. TIROZIN u obliku posebnog hidrosolibilnog derivata koji duboko prodire u epidermu i daje joj sastojak potreban za aktivaciju biosinteze melanina, pigmenta koji daje preplanulost i prirodnu zaštitu kože.
  2. VITAMIN B2 djeluje kao foto oksidant, tj. pospješuje procese oksidacije koji podstiču kožnu pigmentaciju tirozina  prilikom izloženosti suncu, i
  3. ATP koenzim adenozintrifosfat koji pospješuje i povećava tirozinazu te posljedično bržu melanogenezu. Posljedično se povećava količina proizvedenog melanina i proces preplanulosti razvije brže i intenzivnije.

Krema je primjerena svim tipovima kože, pogotovu svijetlim i osjetljivim.

Preporučujemo je osobama koje žele optimizirati preplanulost i zadržati duže preplanulost. Preporučuje se upotreba i osobama koje su izložene ultraljubičastim zrakama sunca tokom cijele godine.

PRIPREMITE VAŠU KOŽU NA SUNCE.

UBRZAJTE PREPLANULOST I SMANJITE IRITACIJE

POVEĆAJTE PRIRODNU ZAŠTITU. Za još kompletnije informisanje, potražite našeg dermokonsultanta u vama najbližoj apoteci. Možete se naručiti i na besplatno savjetovanje o SAN TEST-u putem priloženog linka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email