NOKTI I RUKE ZIMI

nokti i ruke zimi

Svakodnevna briga o našim rukama će zaštititi kožu, nokti i ruke zimi.

U toku zimskog perioda moramo se brinuti o svojim rukama.

Evo jednostavnog vodiča koji se može pratiti svakog dan:

  1. Koristite blaga sredstva za pranje ruku kako biste izbjegli sušenje kože; sredstvo koje će čistiti kožu i štititi ih blagim uljima.
  2. Koristite zaštitni tretman u kapima da omekšate, hidratizirate i nahranite suhu kožu ruku,
  3. Koristite dodatke za prehranu u kapsulama na bazi niacina, biotina, preslice, prosa jer su nam i nokti sastavni dio ruku ali i istinski ukras.
nokti i ruke zimi
SAP

BLAGO SREDSTVO ZA PRANJE RUKU

SAP je tretman za čišćenje i hidrataciju kože. To je tekuća i kremasta emulzija za sve tipove kože.

Čišćenje kože ruku je ključno kako za uklanjanje vodo otopivih nečistoća iz znoja, tako i za nečistoće uzrokovane masnoćom, lipidima površinskog sloja i smoga. Dakle, neophodno je koristiti proizvode koji osiguravaju topivost lipofilnih tvari i njihovo uklanjanje bez promjene bakterijske flore i hidro lipidnog omotača kože. VITAL PLUS laboratorije za istraživanje su formulisale inovativan tretman za čišćenje u vidu tekuće kreme, napravljen bez procesa sapunifikacije poštujući pH kože. Formula sadrži jedan poseban tenzio aktiv dobijen iz aminokiselina iz EKSTRAKTA ZOBI što čini ovaj proizvod topivim (otapa masnoću) i vodo topivim (uklanja se pomoću vode). SAP se sastoji od tenzioaktiva kojima su dodani i omekšivači i hranljive tvari, kao što su ULJE SLATKOG BADEMA, EKSTRAKT BIJELOG SLJEZA I EKSTRAKT HAMAMELISA. Sadrži vitamin C i E koji proizvode na epidermi zaštitni efekat i štiti kožu od vanjskog uticaja i slobodnih radikala.

ZAŠTITNI TRETMAN U KAPIMA

Često pranje i upotreba dezinficijenasa, garantuje željenu higijenu, ali oštećuju lipidni sloj i prirodnu kiselost epiderme. Osjetljiva koža ruku posebno je ranjiva i ugrožena. Pukotine, suhoća, dehidracija, crvenilo, iritacija i posljedični svrbež, male i velike ogrebotine, su najčešći su problem.

Kolagen za ruke
Kolagen za ruke

Čestim pranjem, koža ruku gubi površinski sebum što dovodi do fiziološke razgradnje prirodnog kolagena u dermi. Pojava crvenila i pukotina, omogućava bakterijama i virusima lakše prodiranje u tkivo kože, povećavajući tako mogućnost infekcija. Zbog navedenog, potrebna je odgovarajuća pažnja pri njezi ruku a pogotovu kod prevencije mogućih infekcija.

Zaštitni tretman za ruke na osnovi MORSKOG KOLAGEMA, hidratizira, štiti i omekšava kožu ruku. Pet minuta nakon nanošenja, koža je glatka i svilenkasta. Djeluje umirujuće i podstiče regeneraciju tkiva epiderme. Redovna upotreba sprječava suhoću i dehifdraciju kože i poboljšava njen prirodni odbrambeni mehanizam, i zbog toka nokti i ruke zimi moraju biti njegovanji i zastićeni.

Nakon svakog pranja ili dezinfekcije, nanesite po kapi proizvoda na obje ruke i lagano masirajte dok se potpuno ne upije.

DODATAK PREHRANI U KAPSULAMA

Dodatak prehrani VITAL PLUS CAPS, bogat je aminokiselinama, vitaminima i mineralima koji vraćaju pravilno djelovanje i morfologiju noktima te tako pomažu u borbi protiv krhkosti i lomljivosti. Vraćaju noktima elasticnost, jačinu i izdržljivost.

Na bazi su:

L-Cistina, Selena, Vitamina C, B6, E, Biotina, Sjemenki prosa, Preslice.

Preporučuje se unositi dvije kapsule u toku dana.

SNAŽNI NOKTI U ROKU OD 15 DANA.

Kako pravilno i koliko često koristiti preparate, saznajte uz pomoć naših savjetnika u apoteci.

Naručite se na besplatno online savjetovanje putem sljedećeg linka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email