ZLATNA ZRNA ŽITARICA

ZLATNA ZRNA ŽITARICA

Žitarice, uz mlijeko, povrće i voće, podmiruju najveći dio dnevnih potreba za hranljivim materijama. Pšenica je danas najvažnija žitarica u svijetu i ona se uz mlijeko može smatrati potpunom životnom namirnicom. U neposrednoj blizini po učinkovitosti na organizam, kožu i kosu, pšenicu prate zob, proso i hmelj i zbog toga ih zovemo zlatna zrna žitarica.

Zlatna zrna žitarica su u ljudskoj ishrani nezamjenjive, bogate su mnogim esencijalnim vitaminima- B i E, mineralima, topivim vlaknima i proteinima i stoga bi trebale biti zastupljene u našoj ishrani više od 60%. One su uz voće i povrće najveći nosilac dragocjene vlaknaste strukture koja znači život. Naučno je dokazano da redovna upotreba žitarica, koje su bogate vlaknima topivim u vodi, kao što je zob, smanjuje čak i holesetol u krvi.

Ekstrakt zobi, kod čišćenja kože, ima jako važnu ulogu. Neophodno je koristiti proizvode koji osiguravaju topivosti lipofilnih tvari i njihovo uklanjanje bez promjene bakterijske flore i hidrolipidnog omotača kože. VITAL PLUS laboratorije za istraživanje, formulisale su inovativan tretman za čišćenje u vidu tekuće kreme, napravljen bez procesa sapunifikacije, a poštujući pH kože. Formula sadrži jedan poseban tenzioaktiv dobiven iz aminokiselina iz EKSTRAKTA ZOBI što čini ovaj proizvod topivim – otapa masnoću i vodo topivim – uklanja se pomoću vode. SAP se sastoji od tenzio aktiva kojima su dodani omekšivači i ostale hranljive tvari, kao što su ulje slatkog badema, bijeli šljez i ekstrakt hamamelisa. Prave zaštitni film na koži i štite kožu od vanjskih uticaja i slobodnih radikala.

PROSO je žitarica koja se nalazi u sastavu kapsula Vital Plus a jako je važna kod problema sa ispadanjem kose, ljuštenjem kože i problemima sa noktima. Sjeme prosa djeluje na kompletnu strukturu korijena i kose ali ciljano djeluje protiv ispadanja. Suhi ekstrakt prosa sadrži značajnu količinu silicija važnog protiv ispadanja kose i restrukturiranja iste i djeluje preko kapilara i dermičke papile.

Ne možemo ne spomenuti i HMELJ koji je i sastavu čistećem tretmanu SL. Hmelj je anestetik i djeluje protiv svrbeži. Koncentrat u kapima CU takođe u svom sastavu ima hmelj i kao fitoestrogen potiče fiziološki rast kose.

Kako često i u kojim situacijama, kod kojih anomalija ili ne estiteta koristiti SAP, kapsule i SL saznajte uz pomoć naših savjetnica u apoteci.

Naručite se na besplatno online savjetovanje putem sljedećeg linka

<script>{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"1.tŠta za ljudski organizam predstavljaju žitarice?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Žitarice su u ljudskoj ishrani nezamjenjive, bogate su mnogim esencijalnim vitaminima (B i E), mineralima, topivim vlaknima i proteinima i stoga bi trebale biti zastupljene u našoj ishrani više od 60%."}},{"@type":"Question","name":"2.tKoju funkciju na kožu ima ekstrakt zobi?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Ekstrakt zobi, kod čišćenja kože, ima jako važnu ulogu. Neophodno je koristiti proizvode koji osiguravaju topivosti lipofilnih tvari i njihovo uklanjanje bez promjene bakterijske flore i hidrolipidnog omotača kože."}},{"@type":"Question","name":"3.tKakvo i na šta djeluje sjeme prosa?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Sjeme prosa djeluje na kompletnu strukturu korijena i kose ali ciljano djeluje protiv ispadanja. Suhi ekstrakt prosa sadrži značajnu količinu silicija važnog protiv ispadanja kose i restrukturiranja iste."}},{"@type":"Question","name":"4.tKoja je uloga hmelja na vlasištu i kosi?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Hmelj je anestetik i djeluje protiv svrbeži. Koncentrat u kapima CU takođe u svom sastavu ima hmelj i kao fitoestrogen potiče fiziološki rast kose."}}]}</script>
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email