KOSA, KOŽA I ZDRAVA ISHRANA

KOSA, KOŽA I ZDRAVA ISHRANA

Za lijepu kosu nije dovoljna samo vanjska njega različitim preparatima već je potrebno i da se zdravo hranimo. Obratite pažnju na znakove koje vam šalje tijelo. Za zdravlje i pravilno funkcionisanje ogranizma, potrebna je adekvatna ishrana koja se sastoji od svih namirnica koje mogu osigurati jak imunitet tijelu i dovoljno energije svakog dana. Tako da kosa, koža i zdrava ishrana idu skupa.

Među najznačajnijim sastojcima, koji utiču na funkcionisanje organizma su vitamini a upravo njihov manjak može da izazove tegobe i zdravstvene probleme koji se mogu manifestovati na više načina.

Blijedi ten – Na licu se mogu vidjeti različiti nedostatci u organizmu pa tako i manjak vitamina jer tada ten postaje blijeđi nego inače. Međutim, kada ten blijedi to znači da u tijelu fali vitamina B a imamo ga najviše u mesu.

Oštećena kosa – Za lijepu kosu nije dovoljna samo vanjska njega različitim preparatima, već je potrebno i zdravo se hraniti. Upravo kosa može da pokaže kada vam nedostaje vitamina u organizmu, jar kada dođe do toga, ona postaje suha i oštećena.

Oštećena kosa je pokazatelj nedostatka biotina a dešava se najčešće usljed dužeg uzimanja antibiotika što nam se sada u vrijeme COVID-a i dešava.

Postoji način da se nadoknadi ako ne preko ishrane, a onda preko capsula koje su namijenjene isključivo za kosu i kožu.

KOSA, KOŽA I ZDRAVA ISHRANA

Vital Plus Caps  su dodatak prehrani, na bazi L-Cistina, Selena, Vitamina C, B6, E, Biotiba, Sjemenki prosa, Preslice.

Svako od nas u ovo vrijeme pandemije, može da preuzme preventivne mjere za jačanje imunološkog sistema i na taj način smanji rizik od širenja bolesti. Svi koraci kojima treba da se zaštitite od virusa imaju za cilj jačanje imunog sistema koji je i te kako važan za naše vlasište.

Kada su mišići zategnuti, lice nam izgleda mlađe, ljepše i blistavije.

Starenje je nezaustavljiv proces ali posljedice možemo da ublažimo onim što nosi zdrava ishrana a mi je konzumiramo redovno i u pravilnim količinama.

Prekomjerno uživanje u slatkišima neće naškoditi samo vašoj figuri već i imunološkom sistemu koji vas nakon toga neće moći adekvatno štititi od bakterija i virusa. Veliki broj ljudi je neprestano prehlađen, ima problema sa dišnim sistemom, visokom tjelesnom temperaturom i kašljem.

Hromični stres je takođe jedan od najvećih neprijetelja imunološkog sistema.

KOSA, KOŽA I ZDRAVA ISHRANA

Previsok nivo stresa u tijelu neće samo povećati rizik od nastanka gripe i prehlade već će pogoršati i simptome.

Prije svega, treba se tačno definisati kvalitet i tok razmišljanja koje želite da održavate tokom dana. Biti sretan i osjećati se produktivno znači samoostvarenje, dostizanje ciljeva ljudskog društva ali je ujedno i stanje velikog duhovnog i fizičkog zadovoljstva. Najbolje je kada živite produktivan život, ali vama ugodnim tempom.

Hidrirajte tijelo, meditirajte, razgovarajte sa ljudima. Zdrava prehrana povezana je sa boljim samopoštovanjem.

Idemo dalje!

Vitamini su našem organizmu potrebni u manjim količinama ali su esencialni za normalno funkcionisanje organizma. Svaki vitamin ima različitu biohemijsku funkciju i učestvuje u brojnim biohemijskim reakcijama, a nedostatak pojedninog vitamina uopšteno uzrokuje specifična oboljenja. Organizam kojem nedostaju vitamini prije ili kasnije to daje do znanja.

Vitamini su supstance koje su vam potrebne da bi vaše tijelo bilo zdravo. To je kolektivni termin koji uključuje minerale, masne kiseline, aminokiseline.

Vitamin A djeluje kao regulator rasta i diferencijacije ćelija i tkiva.

Vitamin D pruža hormonsku funkciju regulišući metabolizam za kosti i druge organe.

Vitamini B funkcioniše kao koenzim.

Vitamin C i E funkcionišu kao antioksidanti.

I nedovoljan i višak unosa vitamina, može potencijalno prouzrokovati klinički zaraznu bolest.

KOSA, KOŽA I ZDRAVA ISHRANA

Svaka ćelija u našem organizmu ima receptore za vitamin D. Znamo da vitamin D reguliše metabolizam kalcija u organizmu. Iako se ovaj vitamin ne smatra esencijalnim jer se može sam sintetizirati u organizmu, kod osoba koje se slabije izlažu djelovanju sunčeva svjetla ili kod kojih je metabolizam poremećen, može doći do deficitarnosti vitamina D.

Minerali su izuzetno značajni za normalno funkcionisanje našeg tijela te učestvuju u nizu procesa u tijelu.

Vitamini B skupine u ljudskom organizmu su krucijalni za stvaranje energije, prijenosa nervnih impulsa, pa do zdravlja kože i kose. Vitamin B se preporučuje kod problema sa kožom a posebno kod kože sa dermatitisima i nakon terapije sa antibioticima.

Kako imati što zdraviju kosu i kožu, kako reagovati na dermatitiese i periode nakon korištenja antibiotika, upitajte našeg savjetnika. Naručite se na besplatno savjetovanje po navedenoj ptoblematici putem sljedećeg linka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email