KOSA JE UKAS SVAKE ŽENE

KOSA JE UKRAS SVAKE ŽENE

Danas imamo jednu uvijek važnu potvrdu svih žena: Velikom broju žena je najdragocjeniji kompliment onaj koji se odnosi na ljepotu njene kose a samim tim i na frizuru.Kako biste imale zdravu i sjajnu kosu, potrebno je voditi računa o načunu odnosa prema njoj. Nemojmo nikada zaboraviti da je kosa ukras svake žene.

Kako bi kosa bila zdrava, potrebno je da uskladimo tačnu njegu prema vašem tipu kose ali i vlasištu, folikulama iz kojih niče vaša kosa.

Uz hladno vrijeme, stanje kose i vlasišta se pogoršava, ali, nemojte da vas to ometa i zabrinjava, uvijek postoje proizvodi i savjetovanja koji vam mogu biti od koristi.

Kako bi vaša kosa bila zdrava, neophodno je da uskladite i vaš način života, higijenske navike, prehranu, farmakološke navike i zdravstveno organske probleme.

Smatra se normalnim da nam dnevno opadne čak do 100 vlasi. Nježnom masažom vlasišta možete da podstaknete rast kose jer tada radimo na boljoj prokrvljenosti i boljoj cirkulaciji.

Hraniti se zdravo, izbjegavajte stres.

Nema perioda u godini u kojem ne trebamo voditi računa o njezi kose i vlasišta. Kosa je ukras svake žene i morate obratiti pažnju kakav odnos prema kosi i vlasištu imate uopšteno govoreći.

Za početak rješavanja bilo koje anomalije na vlasištu, potreban vam je savjet profesionalne osobe.

Pranje kose treba počinjati sa preparatom koji je na prirodnoj bazi ali koji prvenstveno mora temeljito očistiti vlasište, folikularni otvor i na taj način pripremiti vlasište za naredni korak, rješavanje problema u korijenu kose odakle sve i počinje.

Jako bitan faktor je i unošenje vitamina i minerala koji su namijenjeni za kosu i kožu ali i nokte i moraju biti na bazi preslice, prosa, nijacina, bijotina koji su nam obaveza.

Na kosu djeluju nagle promjene temperatura, vlažni i hladni vanjski i topli i suhi unutrašnji zrak i obrnuto.  Kosa postaje suha, gruba pod rukom i beživotna i bez sjaja za oko. Potrebno je zaštititi se djelotvornim i profesionalnim proizvodima i na taj način zaštititi jednim dijelom kosu i vlasište.

Slika naše usluge

Svakodnevno iznosimo svoje probleme, navodeći ove ili slične primjere:

  • Imam masnu kosu pa je moram prati svaki dan …
  • Imam suhu i oštećenu kosu, moram promijeniti frizuru …
  • Imam jako tanku kosu i treba mi nešto za volumen …
  • Kosa mi više ne raste kao ranije …
  • Imam puno manje kose nego ranije …

Cilj pomenutih navoda je želja da se popravi estetsko stanje kose. Ali, koliko njih se zapravo pita ZAŠTO je moja kosa masna, suha, tanka i oštećena? Koji su uzroci za to? ZAŠTO moja kosa nije kao nekada?

Ako želimo poboljšati kvalitet kose nije dovoljno da djelujemo samo na estetskom nivou.

Ključno je istovremeno djelovati na anomalije vlasišta i takođe, pravilno djelovati na pilosebacealne jedinice, jer je to u današnje vrijeme jedini način za očuvanje zdravlja kose.

Ukoliko želimo očuvati funkciju pilosebacealne jedinie, neophodna su 4 uslova:

  1. Dobra oksigenacija kože
  2. Djelujuća bakterijska flora
  3. Pravilan rad žlijezda lojnica i
  4. Pravilna ishrana korijena kose.

Nedostatak jednog od ova četiri uslova, vremenom dovodi do estetskih problema na kosi. Kosa postaje tanja, oštećena, suha ili masna.

Kosa gubi vitalnost i volumen, ne raste više kao nekada i opada u abnormalnim količinama.

ŠTA JE SVRHA SAVJETOVANJA?????

Svrha savjetovanja u najbližoj i bolje opremljenoj apoteci je:

  • Provjera da li su pilosebacealni ulazi slobodni, te omogućiti zdravi rast kose,
  • Promjer kose koja raste,
  • Promjena površinskog sloja sa iritacijama ili epidermalnim ljuspanjem,
  • Djelovanje žlijezde lojnice, prekomjerno mašćenje,
  • Oblik korijena i
  • Pravilno hranjenje kose.

Naručite se na savjetovanje dermokonsultanta u Vama najbližoj apoteci putem datog linka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email