HIDRATACIJA I HRANJENJE KOŽE

hidratacija i hranjenje kože

TRETMAN U KAPIMA NA BAZI HIJALURONSKE KISELINE

Primjeren za normalnu, mješovitu i dehidriranu kožu

PREDUSLOV OČUVANJU ELASTIČNOSTI KOŽE I NJENOJ KOMPAKTNOSTI

Za održavanje zdrave kože tokom godina, trebalo bi koristiti funkcionalne tretmane koji omogućuju aktivnu regeneraciju ćelija, pravilnu hidrataciju i prehranu, te efikasnu zaštitu kože.

Jedna od osnovnih komponenti kože je HIJALURONSKA KISELINA koja epidermi daje elastičnost i kompaktnost. Vremenom, njena koncentracija u kožnom tkivu se postepeno smanjuje i uzrokuje nepoželjne estetske efekte kao što su bore i gubitak tonusa. Da bi to spriječili ili usporili, potrebno je koži osigurati da hidratacija i hranjenje kože spolja bude stalna.

Istraživački laboratorij VITAL PLUS, analizirali su različite faze ovog degenerativnog procesa i stvorili dermo aktivan tretman u koncentrisanim kapima na bazi HIJALURONSKE KISELINE I BILJNIH MATIČNIH ĆELIJA koje duboko prodiru u kožu i vraćaju joj pravu količinu vlage te usporavaju fiziološki proces dehidratacije kožnog tkiva.

jal

HIJALURONSKA KISELINA se dobija u biotehnološkom procesu fermentacije na biljnom supstratu pšenice sa genetski nemodificiranim bakterijama mliječne kiseline.

Filmogeno djelovanje HIJALURONSKE KISELINE omogućuje dubinsko hranjenje i hidrataciju epiderme sa produženim djelovanjem od 6 – 8 sati. Ta snažna dubinska hidratacija i hranjenje kože utiče na mehanička svojstva keratina u bazofilnim ćelijama spinoznog i granuloznog sloja epidermisa, koje zbog toga postaju punije i elastičnije (ćelije su pune vode i koža je napeta, glatka i kompaktna).

Tretman na bazi HIJALURONSKE KISELINE u kombinaciji sa AKTIVNIM BILJNIM MATIČNIM ĆELIJAMA postiče prirodne biohemijske procese kožnog tkiva, pospješujući na taj način prirodnu proizvodnju kolagena, što daje koži elastičnost, kompaktnost i vidljivo smanjuje mikro-bore.

Tretman u kapima se koristi ujutro i naveče, nanoseći kapi na lice, vrat i dekolte, uz blagu masažu sve do potpunog upijanja. Koncentrisane kapi se takođe mogu koristiti u kombinaciji sa drugim kozmetičkim preparatima u vidu kreme i na taj način potencirati njihovu funkcionalnost. Prije bilo kakve primjene, preporučuje se čišćenje lica kako bi se poboljšao efekat dermo aktivnog tretmana.

Još podrobnije informacije o ovom preparatu, možete dobiti kod naših savjetnika u apoteci.

Možete se naručiti i na besplatno online savjetovanje putem sljedećeg linka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email