PROBLEMI SA KOŽOM LICA

col for face

MASKE NA NOSU I USTIMA
Kako bi se smanjilo širenje virusa, preporuka svih relevantnih institucija je nošenje zaštitne maske na licu gdje se i stvaraju problemi sa kožom lica. Sa jedne strane, neosporan je njen pozitivan učinak, mada, s druge strane znamo da nošenje maske ima neke nus pojave. Kada su nam maske na nosu i usnama u toku cijelog dana, stvara se toplo i vlažno okruženje koje omogućava nakupljanje znoja, toksina, bakterija i masnoća na koži. To povećava rizik od iritacija, ljuspanja kože, upala, crvenila, i svrbeži na područjima gdje maska direktno dolazi u dodir sa kožom. To su područja nosa i usta.

col

Lice, a prije svega područje oko usana i očiju moraju se pravilno čistiti, zaštititi i hidratizirati kako bi iole sačuvali osjetljivi hidrolipidni film.

Preporuka je svakodnevno čistiti kožu blagim proizvodima, ujutro i naveče, koristeći tretmane na bazi kolagena. Sa upotrebom kolagena, koža dobija više vlažnosti, zaštite i regeneracije kožnog tkiva na tom području. Kolagen je protein koji je bitan sastojak bijelih vlakana koja čini dermis, a služi za jačanje i elastičnost kožnog tkiva.

Studije i eksperimenti, potvrdili su da MORSKI KOLAGEN ima zaštitno djelovanje kao prirodni kolagen. Na fizikalno-hemijskom nivou, omogućava svim slojevima naše kože poboljšanje razmjene energije, čime se usporavaju efekti starenja kože. MORSKI KOLAGEN je funkcionalna tvar bogata masnim kiselinama kao što su Omega-3 i proteinima, sadrži hidrosipolin, tvar koja daje koži metaboličku prehranu. Sinergija njegovih aminokiselina i bjelančevina, poboljšava epitelna tkiva čineći kožu fleksibilnijom i zaštićenijom.

TRETMAN KAPIMA NA BAZI MORSKOG KOLAGENA

COL FOR FACE

Istraživači laboratorije VITAL PLUS ACTIVE su, analizirajući nevjerovatne karakteristike MORSKOG KOLAGENA, formulisali tretman u koncentrisanim kapima, koji su zbog visokog sadržaja topivog kolagena, idealne kao tretman za kožu kojoj je potrebno zaštitno i umirujuće djelovanje. Njegova jedinstvena tekstura, prodire odmah, jačajući debljinu granuloznog i spinoznog sloja epidermisa, stvarajući zaštitnu barijeru za suho kožno tkivo. Primjenom kapi na bazi MORSKOG KOLAGENA na kožu, uz nježnu masažu, obogatit ćemo kožu jednom od njenih glavnih prirodnih sastojaka, pritom ćemo poboljšati i stepen njene hidratacije i prehrane.

Na temeljito očišćeno lice, vrat i dekolte, nanijeti nekoliko kapi, a zatim kružnim pokretima umasirati do potpunog upijanja. Koristiti ujutro i navečer prije uobičajene kreme. 

Kako našem licu omogućiti zdrav i lijep izgled i sa maskom, saznajte od našeg dermo cosultanta u apoteci. Naručite se na besplatno savjetovanje putem sljedećeg linka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email