DERMO MASAŽA KISEONIKOM

DERMO MASAŽA KISEONIKOM

Progresivni gubitak kiseonika u kožnom tkivu iz godine u godinu, kožu čini umornom, sivom i sa vidnim posljedičnim opuštanjem kože. Dermo masaža kiseonikom unosi u kožu visoku koncentraciju čistog kiseonika i omogućava ponovnu aktivaciju ćelijske proizvodnje. To je jednostavan, bezbolan, ugodan i opuštajući tretman.

Dermo masaža se radi OXY DERMOMASAŽEROM GL6. Aparat koncentrira kiseonik iz okoline i unosi zrak obogaćen kiseonikom u kožu. Nema nus pojava i negativnih posljedica.

Kiseonik djeluje revitalizirajuće na tkivo epiderme i omogućuje bolje izlučivanje akumuliranih toksina koji uzrokuju sivkastu i bez životnu boju kože. Poboljšava mikro cirkulaciju i ćelijski metabolizam kože te tako potiče proizvodnju kolagena i elastina od fibroplasta.

Nakon prvog tretmana vidljive su pozitivne razlike svih morfoloških parametara kože. Koža je vidljivo tonificirana, svjetlija, kompaktnija, elastičnija i hidratizirana. Lice je zaglađeno, postignut je trenutni lifting efekat koji značajno uklanja izražajne bore.

Dermo masaža kiseonikom je namijenjena za sve tipove kože. Pospješuje i podstiče upijanje dermo kozmetičkih tretmana u dublje slojeve epiderme. Istovremeno, poboljšava ravnomjerno nanošenje tretmana i brže upijanje aktivnih sastojaka kao što su hijaluronska kiselina ili morski kolagen.

Kiseonik i aktivni sastojci djeluju sinergično te su rezultati zbog toga trenutni i odmah vidljivi.

DERMO MASAŽA KISEONIKOM

NEKOLIKO SAVJETA:

  • Ako se radi o mješovitoj, nečistoj i aknastoj koži, OXY tretman djeluje adstringentno na pore epiderme i pospješuje zacjeljivanje,
  • Ako se radi o suhoj, dehidriranoj, tankoj i osjetljivoj koži, OXY tretman će djelovati hidratizirajuće, stimulirat će proizvodnju kolagena i elastina,
  • Ali ako se radi o bez životnoj koži sa izražajnim borama, OXY tretman će djelovati protiv bora, uklanjat će toksine pa i revitalizirati i tonificirati kožu.

USLUGA OXY DERMO MASAŽE KOŽE

U okviru projekata novih usluga za stranke, kompanija Pre line d.o.o. u apotekama nudi novi oblik saradnje s ciljem njege i higijene kože. Usluga se nudi strankama pozivom na besplatni „ciljani“ tretman dermo masaže kože kiseonikom.

Aktivnost koju izvodi dermokonsultant OXY DERMO MASAŽEROM GL6, pripada djelatnosti dermokozmetičkog savjetovanja u korištenju ciljanih preparata.

Kako bi ova aktivnost bila ispravna i učinkovita, moramo voditi računa o nekoliko faza.

Prije početka tretmana OXY DERMOMASAŽEROM GL6, lice mora biti očišćeno proizvodom za čišćenje SAP-om. Dermovizorom se obavi pregled kože i opišu se prisutne nepravilnosti.

Kada smo uz pomoć drmovizora provjerili tip kože, stranku treba usmjeriti kako da pravilno aplicira specifične dermoaktivne kapi:

  • Koncentrat u kapima na osnovi HIJALURONSKE KISELINE hrani i hidratira kožu a primjeren je za normalnu, suhu i dehidriranu kože;
  • Koncentrat u kapima na osnovi GLIKOLNE KISELINE regeneriše i hidratira a savjetuje se kod nečiste, mješovite ali i zrele kože i
  • Koncentrat u kapima na osnovi MORSKOG KOLAGENA koji je idealan za iritiranu i osjetljivu kožu.

Jedan od koncentrata u kapima se uz pomoć OXY DERMO MASAŽERA, ravnomjerno rasporedi po cijelom licu. Počinje se sa „ciljanom“ masažom lica u trajanju do deset minuta. U ovom vremenskom periodu, stranku vodimo kroz masažu kružnim pokretima na licu.

DERMO MASAŽA KISEONIKOM

Po završetku oxy dermo masaže, stranci se predlaže apliciranje odgovarajućeg tretmana u kremi sa hranljivim i hidratantnim supstancama uzimajući u obzir: tip kože, godišnje doba i vrijeme korištenja – ujutro ili naveče.

To su :

  • Krema H1 sa hranljivošću 30% i hidratacijom 70%
  • Krema H2 sa hranljivošću 50% i hidratacijom 50% i
  • Krema H3 sa hranljivošću 70% i hidratacijom 30%.

Za vrijeme trajanja oxy dermo masaže, klijentu se predlaže korištenje koncentrata u kapima i tretmana u kremi ali uz prethodno temeljno čišćenje.

Termini ove usluge se organizuju u apoteci, traju do 15 minuta. Zainteresovane stranke se moraju naručiti u apoteci kako bi imali tačan termin.

Kako bi omogućili što više svježine koži lica i smanjili dubinu bora, posavjetujte se sa našim savjetnicima i dogovorite Vašu dermo masažu.

Naručite se na besplatno online savjetovanje putem sljedećeg linka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email