NJEGA ZRELE KOŽE

NJEGA ZRELE KOŽE

U dobi između 35 i 45 godina dolazi do sporijeg obnavljanja ćelija kože. Uslijed toga epiderm postaje sve tanji. Zbog smanjene cirkulacije smanjuje se i dotok materijala koji stimuliše sintezu kolagena. Starenje je proces kome podliježu sva živa bića pa tako da ovom procesu podliježe I koža. Starenje kože možemo podijeliti na: genetsko starenje, hormonsko starenje I starenje vezano za uticaj okoline. Genetsko prirodno starenje vezano je za godine te ga ne možemo izbjeći. Hormonsko starenje se pojavljuje na početku menopauze. Treća vrsta starenja je ta koja se može izbjeći, a to je starenje kože usljed izlaganja sunčevim zrakama. Zbog taga njega zrele kože je jako bitna.

Koža progresivno stari, postaje tanja, gubi napetost I elastičnost, postaje suha I gruba. Dolazi do smanjenja želatinske supstance koja popunjava prostor između vlakana I ćelija I njene komponente hijaluronske kiseline koja vezuju vodu, što dovodi do promjene hidratacije. Prvo se javljaju sitne bore oko očiju a zatim na čelu, između nosa I spoljašnjeg diela usana. Može se javiti I proširenje sitnih kapilara na nosu I obrazima. Proces starenja kože podrazumijeva I pojavu pigmentnih mrlja.

Važan faktor u obnovi I zaštiti kože je korištenje bioloških aktivnih elemenata. Zahvaljujući njima koža je hidratizirana, zategnuta I zdravog izgleda.

Ako uzmemo primjer ZRELE I SUHE KOŽE zadovoljit ćemo potreba mnogih kojima su savjeti I informacije jako potrebni.

NJEGA ZRELE KOŽE

Zrela koža ima dosta zadebljani kornealni sloj – prekomjernu količinu keratiniziranih ćelija I prisutne su bore sa gubitakom tonusa na lateralnom dijelu lica kao posljedica gubitka kolagena I elastina u dermi. SAP nježno čisti lice bez destabilizacije pH kože, odstranjuje ćelije u raspadu, masnoću, smog, prašinu I make up. Zahvaljujući aminokiselini iz ekstrakta zobi, otopiv je u vodi. Koncentrirane kapi morskog kolagena su pune proteina I masnih kiselina kao što su omega-3, prodiru u dubinu I jačaju spinosni I granulosni sloj. Sličan je masnoći I sa hranljivim I zaštitnim djelovanjem na cijelo kožno tkivo; odličan za oko očiju I izvanredan proizvod protiv starenja.

Koncentrirane kapi glykolika ravnomjerno zaglađuju kožu, podstiču regeneraciju ćelija I izglađuju bore. Uklanja tamne mrlje sa površine, stimulira fibroplaste u proizvodnji kolagena I elastina. Hidratizire sve slojeve kože praveći je kompaktnijom I napetom. Aktivna krema H2 sa 50% hranljivosti I 50% hidratacije je emulzija sa uravnoteženom gradacijom hranljivih I hidratirajućih substanci. Osim za suhu, preporučuje se I za dehidriranu I osjetljivu kožu koja treba snažno hranljivo I hidratantno djelovanje. Za ovaj tip kože, savjetuje se njeno korištenje I ujutro I naveče ali I za mješovitu kožu u zimskom periodu. Savjetuje se tokom cijele godine, ujutro I naveče za vrlo osjetljivu, iritiranu I kožu sa ispucalim kapilarima zbog njenog zaštitnog djelovanja od vanjskih uticaja.

Suha koža je u mladosti najljepša ali je to koža koja najbrže stari. Kolagenska vlakna hlape I propadaju, mutiraju u svojoj primarnoj strukturi I dolazi do njihove razgradnje. Proces možemo usporiti I uljepšati.

Kako pravilno pristupiti I šta koristiti kod SUHE I ZRELA KOŽE saznajte uz pomoć naših savjetnica u apoteci.

Naručite se na besplatno online savjetovanje putem sljedećeg linka

<script>{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”1.tGdje se pojavljuju prve bore kod suhe kože?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Prve sitne bore se javljaju oko očiju a zatim na čelu, između nosa I spoljašnjeg diela usana. Može se javiti I proširenje sitnih kapilara na nosu I obrazima. Proces starenja kože podrazumijeva I pojavu pigmentnih mrlja. “}},{“@type”:”Question”,”name”:”2.tKoja je funkcija SAP-a kod suhe kože?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Funkcija SAP-a je da nježno čisti lice bez destabilizacije pH kože, odstranjuje ćelije u raspadu, masnoću, smog, prašinu I make up. Zahvaljujući aminokiselini iz ekstrakta zobi, otopiv je u vodi.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”3.tZašto su koncentrirane kapi kolagena bitane za suhu kožu?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Koncentrirane kapi morskog kolagena su pune proteina I masnih kiselina kao što su onega-3, prodiru u dubinu I jačaju spinosni I granulosni sloj. Sličan je masnoći I sa hranljivim I zaštitnim djelovanjem na cijelo kožno tkivo; odličan za oko očiju I izvanredan proizvod protiv starenja.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”4.tZašto je krema H2 aktivna krema?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”Aktivna krema H2 sa 50% hranljivosti I 50% hidratacije je emulzija sa uravnoteženom gradacijom hranljivih I hidratirajućih substanci. Osim za suhu, preporučuje se I za dehidriranu I osjetljivu kožu koja treba snažno hranljivo I hidratantno djelovanje. Za ovaj tip kože, savjetuje se njeno korištenje I ujutro I naveče ali I za mješovitu kožu u zimskom periodu. Savjetuje se tokom cijele godine, ujutro I naveče za vrlo osjetljivu, iritiranu I kožu sa ispucalim kapilarima zbog njenog zaštitnog djelovanja od vanjskih uticaja.”}}]}<!–FAQPage Code Generated by https://saijogeorge.com/json-ld-schema-generator/faq/–></script>

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email