PROLEĆNO OPADANJE KOSE

PROLEĆNO OPADANJE KOSE

Proleće je stiglo i samim tim prolećno opadanje kose, vreme kada nam kosa opada više nego inače. Sezonski gubitak kose u proleće je potpuno prirodan fenomen koji se ne može sprečiti. Isto je i sa ljudima kao i sa životinjama, koje dlaku menjaju dva puta godišnje i tako se prilagođavaju okruženju.

Zimi, posebno u rano proleće, toksini se nakupljaju u organizmu kao rezultat loše ishrane (nedostatak vitamina i minerala) i smanjene fizičke aktivnosti. Sve to zajedno sa prirodnim procesom obnavljanja tela dovodi do aktivnijeg gubitka kose. U normalnim okolnostima, kosa bi trebalo da raste u istoj količini i debljini. Rast nove kose ovisi o psihofizičkom stanju pojedinca i stanju pilosebacealne jedinice vlasišta. Zatvoreni pilosebacealni ulazi, masnoća, perut, loša cirkulacija krvi, stres, nedostatak određenih vitamina i minerala razlozi su zašto kosa ne raste u istoj količini i debljini.

(prolećno opadanje kose)

Da biste kosi obezbedili dovoljno hranljivih sastojaka, veoma je korisno u proleće dodati prehrambene dodatke namenjene kosi, koži i noktima.

Sa jednom kapsulom vitamina dnevno doprinosimo zdravoj kosi, koži i noktima. Kapsule takođe pomažu u uspostavljanju pravilno funkcionirajuće bakterijske flore vlasišta. (prolećno opadanje kose)

CAPS VITAL PLUS ACTIVE je multivitaminski dodatak ishrani napravljen na bazi vitamina A, E, C, B6, SELEN, CISTIN, PROSO, PRESLICA, BIOTIN I NIACIN. Važne multifunkcionalne i antioksidativne materije su od ključne važnosti u zaštiti vlasišta i kose, od procesa degeneracije i starenja kože. Kapsule sadrže najvažnije vitamine grupe B koji utiču na proces rasta, očuvanja i obnove kose.

Ekstrakti PROSA i CISTIN utiču na proces restrukturiranja, što je neophodno za biosintezu keratina (od koga se prave dlake i nokti). NIACIN i BIOTIN važni su za normalizaciju i sprečavanje nastanka peruti, koji se takođe najčešće javlja u kasnu zimu.

<script>{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"DA LI JE PROLEĆNI GUBITAK KOSE PRIRODAN FENOMEN?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Prolećni gubitak kose je potpuno prirodan fenomen koji se javlja svakog proleća."}},{"@type":"Question","name":"ZAŠTO GUBIMO KOSU U PROLEĆE?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"U proleće se naše telo obnavlja nakon zime. Telo se čisti i priprema za leto. nIzlučivanje toxina, prirodno obnavljanje tela i vlasišta kao i nedostatak vitamina i minerala uzrokuje opadanje kose.n"}},{"@type":"Question","name":" OD ČEGA ZAVISI OPORAVAK KOSE NAKON PROLEĆNOG OPADANJA?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Prolećni gubitak kose je normalna pojava, ali sa lošim psihofizičkim stanjem čoveka to može dovesti do toga da kosa ne raste u istoj količini i debljini kao ranije, dakle možemo reći da prirodni ponovni rast kose zavisi od psihofizičkog stanja osobe i stanja pilosebacealnih jedinica vlasišta. Stres, organsko-zdravstveni problemi, porodična situacija, situacija na poslu itd., mogu pogoršati stanje i tako onemogućiti ponovni rast nakon fiziološkog prolećnog opadanja."}},{"@type":"Question","name":" MOŽE LI PRAVILNA ISHRANA SPREČITI GUBITAK KOSE?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Pravilna prehrana je vrlo važna za zdrav rast kose, jer su vitamini i minerali ključni sastavni elementi rasta. Na tržištu su dostupni prehrambeni dodaci čija je formulacija posebno prilagođena za rast kose, noktiju i obnavljanje kože."}},{"@type":"Question","name":"DA LI SU CAPS VITAL PLUS ACTIVE POGODNE ZA LJUDE KOJI PATE OD CELIJAKIJE S OBZIROM DA SADRŽE PROSO?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Da,jesu. Proso je žitarica bez glutena, pa je vrlo lako probavljiva. Veoma je nutritivno bogata vitaminima        A i B ( B1, B2, B3, B5, B6), kalijumom, gvožđem i magnezijumom koji su neophodni za jačanje kose i noktiju. Osim toga proso smanjuje holesterol , deluje protiv kiseline u želucu, stresa i depresije pa je odličan i za jačanje nervnog sistema. "}}]}</script>
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email