PRIPREMITE KOŽU ZA SUNCE

PRIPREMITE KOŽU ZA SUNCE

Ovde ćete pronaći načine koji će vam omogućiti brži preplanuli ten, bez rizika od opekotina od sunca, štiteći kožu od prevremenog starenja i dugo zadržavajući preplanuli ten, suština je da pripremite kožu za sunce.

Tajna savršenog tena zavisi upravo od pripreme.

Melanin (tamni molekul koji stvaraju melanociti i odgovoran je za normalnu nijansu tena koji se genetski utvrđuje rođenjem) je lokalizovan u melanocitima bazalnog sloja epiderme i oslobađa se unutar ćelija, epidermalno samo 12-24 sata nakon izlaganja suncu.

Sinteza melanina je, dakle, vrlo važan proces za lepotu i zdravlje kože koji se aktivira izlaganjem UV zracima

Piling kože lica i tela jedan je od ključnih koraka pripreme za sunce

Prva dobra navika je uklanjanje nečistoća, mrtvih ćelija i podsticanje obnove ćelija pilingom koji omogućava bolje upijanje sunčeve svetlosti, lakše i ujednačenije tamnjenje i dugotrajniju preplanulost.

Osim toga, piling stimuliše regeneraciju i hidrataciju kože, podstiče mikrocirkulaciju i poboljšava tonus kože. Rezultat će biti sjajna i lepa koža koju ćemo imati tokom cele godine, ukoliko ponavljamo ovaj postupak 1 – 2 puta nedeljno.

Efikasna opcija, ali ne previše agresivna. Glikolna kiselina koja potiče iz šećerne trske ima manji molekul od ostalih alfa hidroksi kiselina i vredan je saveznik dermatologa i kozmetičara.

GLY – glikolna kiselina, linije Vital Plus Active, obogaćena je biljnim ćelijama koje se bore protiv starenja kože i deluje na kolagen i elastinska vlakna, obnavljajući kožu. Procenat glikolne kiseline sadržan u Gly-u je 10,30%, u aktivnom rastvoru i koncipirane su tako da su sigurne za kućnu upotrebu.

Za lice možete odabrati piling sa glikolnom kiselinom, koja se koristi 2 puta nedeljno, apliciranjem nekoliko kapi nakon čišćenja lica i pre nanošenja noćne kreme.Iste kapi će biti delotvorne i na koži tela. Nekoliko dana pre planiranog izlaganja suncu, uveče, nakon tuširanja umasirati GLY po celom telu. Preporučuje se malo bogatiji nanos na grublja područja sa zadebljalom kožom (laktovi, kolena, pete).

Zapamtite da je krema od suštinske važnosti, ali bolje je da joj prethodno dodate koncentrovane kapi koje zbog svoje molekularne težine uspevaju da idu još dublje, čineći funkciju kreme efikasnijom.

Veoma je važno svakodnevno hidrirati i hraniti kožu iznutra:

Pijte najmanje dve litre vode dnevno i jedite više voća i povrća. Postoje namirnice koje mogu podstaći sintezu melanina i pripremiti kožu za tamnjenje. To je hrana bogata karotenom, poput šargarepe, paradajza, marelice, dinje, zelenog lisnatog povrća. Takođe, obogatite vašu ishranu pre i tokom sunčanja, hranom bogatom Omega3 masnim kiselinama kao što su losos, plava riba, biljna ulja i suvo voće, unoseći tako puno antioksidanasa.

Osnovni savet da imate savršen ten, bez oštećenja kože je, da se izlažete postepeno i da se zaštitite čak i kada je nebo oblačno, jer UV zraci i dalje uspevaju da dođu do kože, uz rizik da koža pocrveni. (pripremite kožu za sunce)

Pored pilinga i ishrane, bitan je i izbor preparata

Postoje proizvodi posebno namenjeni za pripremu kože za izlaganje suncu i pojačavanje tamnjenja, zahvaljujući sastojcima koji podstiču proizvodnju melanina. Adekvatno korišćenje proizvoda u periodu pre izlaganja, koža će biti spremnija nego ikad za sastanak sa suncem!

Možete se osloniti na RAPID BRONZ kremu za lice i telo!

Tri glavna aktivna sastojka visokog delovanja:

1. Tirozin prodire duboko u epidermu i aktivira biosintezu melanina, pigmenta koji daje preplanulost i prirodnu zaštitu kože.

2. Vitamin B2 deluje kao foto-oksidant, tj. pospešuje procese koji podstiču kožnu pigmentaciju tirozina prilikom izloženosti suncu.

3. ATP koenzim pospešuje bržu melanogenezu, povećava količinu proizvedenog melanina, pa se proces preplanulosti razvija brže i intenzivnije.

Upotreba kreme Rapid Bronz, 7 dana ujutro i uveče, povećava biološku dostupnost melanina, podstičući prirodni proces pigmentacije i posledično povećavajući zaštitu kože, sprečavajući crvenilo i opekotine od sunca.

Obogaćena vitaminom E i propolisom, deluje izvanredno nakon sunčanja, sa protivupalnim i

anti-eritemskim efektom.

RAPID BRONZ je primeren za sve tipove kože, pogotovo svetle i osetljive, a posebno se preporučuje osobama koje žele da intenziviraju i produže preplanulost.

Naravno, ne zaboravite da se uvek zaštitite adekvatnim faktorom pri izlaganju na sunce (manjim ako ste pripremili kožu) i na kraju dana, da hidrirate i negujete kožu.

Ovi saveti će vam omogućiti da zaštitite svoju kožu pre, za vreme i posle izlaganja i uživate u dugotrajnom i ujednačenom tenu.

Kontaktirajte svog farmaceuta i zatražite Vital Plus Active proizvode, dermatološki i klinički testirane, hipoalergene i bez parabena.

STAVITE SVOJU KOŽU NA PRVO MESTO I ZAŠTITE JE!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email