KOŽA I STRES

KOŽA I STRES
<script>{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"Koji su slojevi kože?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Tri sloja koji čine kožu su: HYPODERMA, DERMA i EPIDERMA."}},{"@type":"Question","name":"Šta možemo da koristimo za dehidriranu kožu lica?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Za ovo stanje kože, idealni su tretmani na bazi hijaluronske kiseline, kojima ćemo osigurati pravilnu dnevnu hidrataciju kože."}},{"@type":"Question","name":"Može li se tretman hijaluronskom kiselinom primeniti pri večernjoj nezi?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Hijaluron je odličan i za večernju negu, ali uvek nakon temeljnog čišćenja."}},{"@type":"Question","name":"Šta bi trebalo da koristim ako je moja koža izgubila elastičnost?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"U ovakvim slučajevima collagen je odličan tretman kod gubitka tonusa i pojave bora."}},{"@type":"Question","name":"Gde se mogu pronaći tretmani hijaluronske kiseline i kolagena?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Isključivo u apoteci gde će Vam stručna osoba pomoći u izboru pravog tretmana za Vaš tip kože.nnn"}}]}</script>

Koža i stres, primetili ste da se vaša koža značajno promenila za vreme trajanja karantina?

Izgubila je svežinu, sjaj i postala je jako dehidrirana?

Ovde ćete pronaći odgovore na sva svoja pitanja.

Poslednji meseci su bili izuzetno stresni za sve nas. Mučili su nas strah i neizvesnost.

Većinu vremena smo provodili u zatvorenom prostoru u kući . Zbog karantina nismo bili u mogućnosti da provodimo dovoljno vremena na otvorenom, da šetamo u prirodi i osiguramo potrebne količine kiseonika.

Koža je, kao i mi sami, u takvoj situaciji izložena velikom stresu. (Koža i stres)

Šta treba da znamo o svojoj koži?

Ona je naš najizloženiji organ koji se sastoji od tri sloja.

Najdublji sloj, HYPODERMA, deluje kao energetska rezerva. Srednji sloj, DERMA, je od bitne važnosti, jer zahvaljujući kolagenskim i elastinskim vlaknima, održava čvrstoću i elastičnost. Spoljašnji sloj, EPIDERMA, je rožnati sloj koji se sastoji od mrtvih, ljuspastih ćelija, koje je važno odstraniti kako bi se omogućila pravilna apsorpcija aktivnih materija kozmetičkih preparata koje koristimo za negu.

Svi želimo da znamo kako da imamo zdravu i dobro oksigenisanu kožu? Kako se boriti protiv dermatitisa, iritacije i crvenila?

Otkrivamo vam nove tajne lepote….

O hijaluronskoj kiselini se dosta priča i piše. Bombardovani smo informacijama o ovom proizvodu. Ali, znamo li čemu služi i kako može pomoći našoj koži?

Hijaluronska kiselina je osnovna komponenta naše kože koja ima tendenciju da se raspada tokom godina. Za našu kožu je jako važno nadoknaditi taj deficit i pružiti joj potrebnu hidrataciju.

Kada počinju da se pojavljuju prve izražajne crte na licu, hijaluronska kiselina je pravi izbor, jer će osigurati trenutno, duboko delovanje i ako se koristi kontinuirano, garantuje dugoročne rezultate.

Dostupna je u obliku kapi tj. seruma i potrebno je naneti na temeljno očišćeno lice.

Proizvod za čišćenje mora imati blagu formulu da ne narušava prirodni Ph kože i idealno je da je takvog tipa da otapa masnoće i da je istovremeno hidrotopiv (ispira se vodom).

A šta ako je koža izgubila svežinu, tonus i vitalnost? Ili, još gore, kada je prisutno crvenilo, dermatitis pa čak i neugodan svrab? U tim slučajevima pomoći će COLLAGEN.

Ako se pitate o čemu se ovde radi, reći ćemo da je to aktivni sastojak sa vrlo važnim funkcijama, iako je često u senci u odnosu na hijaluronsku kiselinu. Kolagenska vlakna daju elastičnost čitavoj našoj kožnoj strukturi. U skladu sa svim prirodnim procesima, starenje kože neminovno uzrokuje razgradnju prirodnog kolagena.

Napravimo li paralelu koncentrovanih kapi sa kolagenom koje su dostupne na tržištu, uočićemo razlike u njihovoj funkcionalnosti. Od različitih dostupnih vrsta, najčešći su goveđi i morski kolagen.

Prvi pomaže pri smanjenju bora i podstiče elastičnost kože, dok će drugi poboljšati zdravlje hrskavice i kože delujući na nju tonifikujuće i umirujuće. Obično se preferira morski kolagen, jer ima bržu apsorpciju od goveđeg. Dalje, kod najosjetljivijih tipova kože, s godinama se ne događa samo ubrzano raspadanje kolagenskih vlakana, već se jako često javlja problematika kao što je to svrab, crvenilo i dermatitis. Tretmani koji se temelje na morskom kolagenu, u tim slučajevima su izuzetno funkcionalni jer umiruju, regenerišu i kožu čine elastičnom. Isto tako, stvaraju film koji kožu štiti od spoljašnjih uticaja koji izazivaju oštećenja.

I sada se sigurno pitate gde možete pronaći ove tretmane?

Savetujemo vam da u svojoj blizini pronađete apoteku u kojoj je dostupna besplatna usluga pregleda i savetovanja o pravilnoj nezi kože.

Stručna osoba će napraviti personalizovanu analizu, dati vam najbolje savete i preporuku o ciljanoj nezi kojom ćete postići zdravlje i lepotu kože.

Koža i stres, primetili ste da se vaša koža značajno promenila zato

birajte samo najbolje za svoju kožu, jer KOŽA JE NAŠE NAJDRAGOCENIJE ODELO.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email