GUBITAK KOSE

GUBITAK KOSE

Ako ste primetili veliki gubitak kose u poslednjih nekoliko nedelja, i  to za vas predstavlja pravu noćnu moru, možete je naći na jastuku, na podu i u tuš kabini, nastavite ovo da čitate jer želimo da objasnimo šta se događa i kako to da rešite…

U međuvremenu, postavite sebi pitanje, da li ste imali stresan period? Sigurno da ovaj prisilni karantin nije bio koristan za bilo koga od nas pa je tako i naša kosa pogođena. Možda imate neki nedostatak vitamina? Da li vam je bilo loše? Zapamtite takođe da se dva puta godišnje u proleće i jesen naše telo obnavlja, eliminiše toksine i u tim periodima dolazi do većeg gubitka kose. (GUBITAK KOSE)

Danas vam želimo dati nekoliko vrednih saveta o važnim saveznicima za vašu kosu, dodacima ishrani tj.suplementima.

Na tržištu postoji mnogo suplemenata, sa i bez teške mineralizacije (cink, gvožđe i bakar), ako imate osetljiv stomak ili patite od refluksa, bolje je koristiti suplemente sa  aktivnim sastojcima samo biljnog porekla. Ali koji su pravi aktivni sastojci za borbu protiv gubitka kose?

Važnu ulogu, na primer, ima proso, zeljasta biljka iz koje se može dobiti suvi ekstrakt koji sprečava gubitak kose, bogat je mineralnim solima i telo ga lako apsorbuje.

Druga osnovna biljka za zdravlje kose jeste( NJIVSKA PRESLICA) POLJSKI RASTAVIĆ, biljka iz porodice ekvisetaceae, često se koristi u pripremi dodataka jer zahvaljujući remineralizujućoj snazi deluje na krhkost i iznad svega sprečava gubitak kose.

Vitamini B grupe su veoma važni jer podstiču regeneraciju ćelija i neophodni su za zdravlje kose, na primer Vit B6 koji pomaže u stimulaciji njenog rasta.

Drugi saveznički vitamin naše kose je Vit A koji sprečava opadanje i daje kosi sjaj.

DA LI SU VITAMINI KORISNI ZA KOSU?

ODGOVOR JE DA.

Vitamini ojačavaju najosetljiviju i najslabiju kosu, pomažu  da raste zdravija i punija kosa, podstiču novi rast kose, sprečavaju opadanje  i  pomažu da kosa ostane jaka i sjajna.

Gde mogu pronaći kompletne suplemente i kako ih koristiti?

Uvek se obratite pouzdanom farmaceutu, ako je moguće, rezervišite i besplatan pregled u apoteci kako biste procenili zdravlje vaše kose zahvaljujući kvalifikovanom osoblju. Savet je da suplemente koristite posebno dva puta godišnje tokom smene godišnjeg doba kao  tromesečni kontinuirani tretman.

<script>{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"DA LI MI KOSA MOZE OPADATI OD STRESA?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Tačno, može, stres ima negativan uticaj na zdravlje naše kose i može uticati na njeno opadanje."}},{"@type":"Question","name":"UKOLIKO IMAM PROBLEME SA STOMAKOM I ŽELUCEM  DA LI MOGU UZIMATI SUPLEMENTE?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Naravno da možete, samo birajte one sa aktivnim sastojcima biljnog porekla koji ne uzrokuju želudačne tegobe i bolje da ih uzimate na pun stomak."}},{"@type":"Question","name":"DA BI IMALI SJAJNU KOSU MOŽEMO LI DA KORISTIMO SUPLEMENTE KOJI SADRŽE POLJSKI RASTAVIĆ?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Da naravno, rastavić remineralizuje kosu čini zdravom i sjajnom."}},{"@type":"Question","name":"DA LI SU VITAMINI KORISNI ZA NAŠU KOSU?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Apsolutno da, podstiču njen rast, sprečavaju opadanje i  tačno je da su pravi lek za snagu i zdravlje naše kose."}},{"@type":"Question","name":"GDE MOGU DA KUPIM SUPLEMENTE ZA KOSU?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Apoteka je pravo mesto za dobijanje ispravnih saveta o izboru ciljanih suplemenata."}}]}</script>
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email