NJEGA RUKU

NJEGA RUKU

Ruke su, kao i lice, naše ogledalo. Zato njega ruku je veoma važna. 

U ovim danima, ruke treba posebno njegovati jer i toplo i hladno vrijeme, i prilike i neprilike nepovoljno utiču na kožu. 

Ruke se u svakodnevnom životu i radu najviše koriste. Iako je koža ruku otporna, na nju nepovoljno djeluje svakodnevni dodir s prljavim materijalima. Naročito oni koji zbog posla koji obavljaju ne mogu izbjeći nepovoljan uticaj na kožu ruku, trebalo bi da provede posebne mjere njege. Ruke brzo i stare, pa se bez adekvatne njege, tragovi starenja brzo vide.

Ruke će vam biti zahvalne ako im obezbijedite potrebnu njegu i poklonite im malo pažnje. Do sada smo samo prilikom pranja upotrebljavali zaštitne rukavice kako bi zaštitili i njega ruku od uticaja deterdženata i spriječili isušivanje i pucanje kože. Sada nam je to postalo i nešto uobičajeno za neke poslove i obaveza. Ako ne nosimo rukavice, onda se podrazumijeva da je neophodno nanositi deblji sloj zaštitne kreme ili gela koji će spriječiti prodiranje prašine ili bakterija u pore.

Svakodnevna masaža ruku je jako djelotvorna pogotovu ako to radite sa kapima morskog kolagena. Pored masaže i uz gimnastiku ruku i zglobova, kapi kolagena pospješuju cirkulaciju krvi i pokretljivost prstiju i ruku uopšte. Kapi djeluju na zacjeljivanje ragada (ispucanih bradavica) na rukama i daju koži mekoću i glatkost. U hladnijim danima, ruke treba posebno njegovati jer niže temperature nepovoljno utiču na kožu ruku. Koža postaje isušena, hrapava i gruba pa je njega ruku jako bitna. 

Laboratorije Vital Plus, formulisali su preparat koji je specifičan za nadraženu kožu, kožu koja je sklona perutanju i koji je na bazi morskog kolagena ali ne koncentrat kolagena, već morski kolagen koji je formulisan za kožu tijela i kožu ruku. Sada je to samo losion morskog kolagena pod nazivom AFTER BRONZ gdje je kolagen samo baza a komponente su jako ugodne na koži i lica i tijela pa samim tim i ruku. Tretmani protiv starenja kože ruku, tretmani za suhe ruke sa ekstra hidratacijom te vitaminski i hranljivi tretmani za kožu ruku i relaksaciju kompletnog kožnog tkiva se sa sigurnošći nalaze u ovom preparatu.

NJEGA RUKU
NJEGA RUKU

Posebno mjesto u njezi kože, zauzima njega lakata. Laktovi mogu brzo da ogrube i da djeluju veoma ružno. Iz tog razloga na lakte je potrebno nekoliko puta u toku dana nanositi kapi kolagena, a tvrdu kožu će omekšati nanošenje ujutro i navečer preparat SAP koji je na bazi slatkih badema, zobi i hamamelisa. Omekšava kožu i ubrzava regeneraciju tkiva.

Najljepši dio ruku koji zahtijeva posebnu njegu su nokti. I nokti brzo stare i mogu izgledati veoma ružno i neuredno ako im se ne posveti mnogo pažnje. Mnogo toga što se dešava u tijelu, odražava se i na noktima. Suhi nokti koji se lome i ljušte u slojevima, jedan su od prvih znakova da sa zdravljem nije nešto u redu. Uzrok lošim noktima često je i nezdrava ishrana, te nedostatak kalcija i vitamina B, D i E. Kada su njegovani, nokti ističu privlačnost ruku, ali oni su prije svega potrebni zato što štite osjetljive nervne završetke na vrhovima prstiju i pomažu cirkulaciju krvi. Dužina nokta je veoma važna, pa tako predugi nokti mogu da budu uzrok slabljenja noktiju. Kada nokti počnu da se listaju i izgube svoju prirodnu čvrstoću možemo ih njegovati na isti način kao i ruke, Morskim kolagenom iz navedenog brenda. U ovom slučaju je neophodna upotreba kapsula Vital plus  koje su na bazi preslice, prosa, selena, nijacina, vitamina A, B, D, E i C. Uzima se jedna do dvije dnevno uz obrok sa puno vode.

vital plus caps
sap no sap

Kaže se da po koži ruku i vrata možemo odrediti godine žene, zato njegujmo ruke i sačuvajmo njihovu ljepotu a godine će onda pogađati.

Za sve savjete se možete obratiti našim savjetnicama u apotekama ili još brže: naručite se na besplatno savjetovanje onlin prijavom putem linka koji je u nastavku.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email