NJEGA KOŽE MUŠKARACA

NJEGA KOŽE MUŠKARACA

Koža muškaraca kasnije ulazi u proces starenja nego koža žene. Osnovnu ulogu u tome igra povećana aktivnost žlijezda lojnica koje su aktivne do pozne starosti zahvaljujući muškim hormonima, i zato je njega kože muškaraca bitna.

Ne tako davno smatralo se da su njega i kozmetika isključivo pravo ženske populacije. Ali savremeni muškarac zna da nije dovoljno samo da se okupa i obrije da bi izgledao lijepo i njegovano. Mnogo je zdravstvenih i estetskih razloga zbog kojih muškarci trebaju posvetiti  više pažnje njezi i zaštiti svoje kože. Koža muškaraca se bitno razlikuje od kože žena. Osnovna razlika je prvo u debljini epiderme. Ona je deblja kod muškaraca i manje osjetljiva. Takođe, prekrivena je dlakama pa je takvu lakše zaštiti od sunca i njegovog štetnog djelovanja. Koža muškaraca je mnogo zategnutija nego koža žena pa kasnije ulazi u proces starenja. Osnovnu ulogu u tome igra povećana aktivnost žlijezda lojnica koje su aktivne do pozne starosti zahvaljujući muškim hormonima.

Muški hormoni djeluju i na ćelije koje stvaraju kolagen te se i na taj način povećava čvrstoća kože.Još jedan značajan faktor u sprječavanju starenja kože muškaraca je i brijanje. To je fantastičan piling, otklanjanje odumrlih ćelija sa površine kože. Ovakvim svakodnevnim pilingom ubrzava se obnavljanje ćelija. Ali brijanje uništava jednu vrstu zaštitnog filma – hidrolipidni film, pa to može prouzrokovati pojavu crvenila, peckanja i iritacije kože. Zato je odmah poslije brijanja potrebno lice umiti što  hladnijom vodom. Prvi korak ka njegovanoj koži je odrediti tip kože. Utvrditi kakva je koža, suha ili masna je sasvim jednostavno. Opere se lice i blago posuši peškirom. Ako koža lica zateže čim je suha, to je suhi tip kože. Ako vam je lice sjajno do kasno poslijepodne, budite sigurni da imate masnu kožu lica. Ako je koža suha, muškarac treba da koristi hidratantnu kremu H1 sa 70% hidratantnim  djelovanjem.

NJEGA KOŽE MUŠKARACA

Za pravilnu njegu kože, potrebno je se muškarci pridržavaju sljedećih uputstava:

  • Svakodnevno se brijati kako bi se koža obnavljala
  • Svakodnevno koristiti SAP za umivanje a nakon toga kapi Morskog kolagena da bi se zaštitila koža i spriječila iritacija
  • Za njegu koristiti kremu H3 da bi se koža nahranila i da bi imala svježinu
  • Koristiti preparate za njegu podočnjaka kako bi sepriječili pojavu tamnih kolutova oko očiju – kapi jaluronika.

Skladna kombinacija boja i njegovan izgled, odaju nam muškarca koji želi da ostavi dobar utisak na svoju okolinu ali koji cijeni sebe i svoj izgled. Jer, njega i kozmetika nisu samo usmjereni na žene, nego treba da budu sastavni dio života svih nas, muškaraca i žena.

NJEGA KOŽE MUŠKARACA

Sredstvo za čišćenje i hidrataciju kože, SAP, tretman je sa tekućom kremom za sve tipove kože i treba ga koristiti prilikom umivanja ujutro i naveče. SAP se preporučuje i kod brijanja umjesto pjene za brijanje. Kapi morskog kolagena se koriste nakon brijanja jer hrane i štite kožu. Prikladan je za tanku, osjetljivu i kuperoznu kožu. 

Kapi jaluronika preporučujemo za područje oko očiju jer hidratiraju i hrane a pogodne su za normalnu, mješovitu i dehidriranu kožu.

Kreme H1 i H3 su aktivne kreme prilagođene koži zavisno od količine hranljivostio i hidratacije koja je potrebna koži muškaraca.

Ulje slatkih badema u SAP-u i kremi H1, te ulje kokosa u kremi H3, prilikom upotrebe nahranit će kožu i omekšati je. 

Kako pravilno i kojim tretmanima njegovati lice muškaraca, saznajte uz pomoć naših savjetnica u apoteci.Naručite se na besplatno online savjetovanje putem sljedećeg linka.

<script>{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"1.tKakva je koža kod muškaraca? ","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Koža muškaraca kasnije ulazi u proces starenja nego koža žene. Osnovnu ulogu u tome igra povećana akrivnost žlijezda lojnica koje su aktivne do pozne starosti zahvaljujući muškim hormonima."}},{"@type":"Question","name":"2.tKoja je razlika između kože žena i muškaraca?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Koža muškarca se bitno razlikuje od kože žena. Osnovna razlika je u debljini epiderme. Ona je deblja kod muškaraca i manje osjetljiva. Takođe, prekrivena je dlakama pa je takvu i lakše zaštiti od sunca i njegovog štetnog djelovanja. Koža muškaraca je mnogo zategnutija nego koža žena pa kasnije ulazi u proces starenja. Osnovnu ulogu u tome igra povećana aktivnost žlijezda lojnica koje su aktivne do pozne starosti zahvaljujući muškim hormonima. Muški hormoni djeluju i na ćelije koje stvaraju kolagen te se i na taj način povećava čvrstoća kože."}},{"@type":"Question","name":"3.tŠta je potrebno za pravilnu njegu kože kod muškaraca?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Za pravilnu njegu kože, potrebno je se držati sljedećih uputa:n-tSvakodnevno se brijati kako bi se koža obnavljalan-tSvakodnevno koristiti SAP za umivanje a nakon toga kapi Morskog kolagena da bi se zaštitila koža i spriječila iritacijan-tZa njegu koristiti kremu H3 da bi se koža nahranila i da bi imala svježinun-tKoristiti preparate za njegu podočnjaka kako bi spriječili pojavu tamnih krugova oko očiju – kapi jaluronika.n"}},{"@type":"Question","name":"4.tKoja je uloga sredstava za čišćenje i hidrataciju kod muškaraca?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Sredstvo za čišćenje i hidrataciju kože SAP, tretman sa tekućom kremom za sve tipove kože, koristiti prilikom umivanja ujutro i naveče. SAP se preporučuje i kod brijanja kod muškaraca umjesto pjene za brijanje. Kapi morskog kolagena se koriste nakon brijanja jer hrane i štite kožu a prikladan je za tanku, osjetljivu i kuperoznu kožu. Kapi jaluronika preporučujemo za područje oko očiju jer hidratiraju i hrane a pogodne su za normalnu, mješovitu i dehidriranu kožu. Kreme H1 i H3 su aktivne kreme prilagođene koži zavisno od količine hranljivosti i hidratacije koja je potrebna koži muškaraca. Ulje slatkih badema u SAP-u i kremi H1 te ulje kokosa u kremi H3, prilikom korištenja će nahraniti kožu i omekšati je. "}}]}</script>
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email