NJEGA KOSE TOKOM ZIME

njega kose tokom zime

U zimskom periodu Vaša kosa treba izgledati savršeno bez obzira na hladno vrijeme, i zbogo toga njega kose tokom zime je veoma bitna.

Osim što zima utiče na našu kožu, ona stvara probleme i na kosi, zbog toga se treba dodatno posvetiti pažnja i njezi kose.

SL

Ako je temperatura u kući ili zatvorenom prostoru mnogo toplija od vanjskih temperatura, može doći do iritacije kože i vlasišta.

Sigurno je predivan osjećaj istuširati se vrućom vodom nakon hladnog zimskog dana. Ali ako se zaista želimo brinuti o našem vlasištu, trebali bi smanjiti temperaturu vode kojom se kupamo ili tuširamo. Vruća voda nije dobra ni za našu kožu niti za kosu. Vruća voda uzrokuje dehidrataciju kože i kose jer se time izbacuje sva vlažnost iz tijela.

KOLIKO ČESTO PEREMO KOSU?

U toku zimskih dana možemo spriječiti isušivanje kose ako je peremo dva do tri puta sedmično. ČISTEĆI TRETMAN SL je univerzalni i njegujući proizvod koji se odlikuje  specifičnošću dubinskog i pravilnog čišćenja kože vlasišta. Uklanja smog, prašinu, prekomjernu masnoću, perut i druge nečistoće. Pozitivno utiče na zaštitni sloj lipidnog omotača i ima smirujuće djelovanje u slučaju nadraženog vlasišta sa svrbežom, i zbog toga njega kose tokom zime je bitna.

tretman DU

Proizvod SL se preporučuje upotrebljavati svakih 3-4 dana. Kružnim pokretima nježno utrljati direktno na mokru kožu vlasišta i temeljito isprati. Na masnom vlasištu, vlasištu sa peruti ili svrbežom, preparat ostaviti da djelije nekoliko minuta. Kod kratke kose dovoljan je samo kao šampon.

Šta koristiti prije i nakon pranja?

tretman CU

U toku zimskih dana, naše vlasište postaje suho a zbog toga može doći i do perutanja sa iritacijama a u najgorim slučajevima i do ispadanja. Tada treba poduzeti nekoliko koraka jer ne jako važno hidratizirati vlasište.

Tretman u kapima za vlasište DU je tretman na osnovi MORSKOG KOLAGENA, specifičan za iritirano vlasište sa crvenilom i svrbežom. Formulacija je napravljena tako da ne narušava prirodni mikro ambijent vlasišta te djeluje smirujuće, protiv iritacija, protiv upalno, protiv svrbeža ali pospješuje zacjeljivanje i štiti vlasište. Koristi se veče prije pranja na neoprano i suho vlasište. Nakon pranja, kako bi spriječili da se desi ispadanja vlasi, preporuka je koristiti tretman CU koji zaustavlja ispadanja, stimuliše fiziološki rast kose i jača postojeće korijena. Koristi se isključivo nakon pranja kose na vlažno i još ne prosušeno vlasište.

Kako njegovati kosu tokom zime, saznajte uz pomoć naših savjetnica u apoteci.

Naručite se na besplatno online savjetovanje putem sljedećeg linka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email