NASMIJEŠENO LICE I NJEGOVA LJEPOTA

NASMIJEŠENO LICE I NJEGOVA LJEPOTA

Kada se dobro osjećate, kada donosite dobre odluke, birate prave stvari i živite okrećući se pozitivnim stvarima, to se svakako vidi na vašoj koži. Obično tada nije potrebna ni šminka ni posebna njega. Razne svečanosti i praznici, svaku ženu čine ushićenom u nastojanju da izgleda lijepo, njegovano i dotjerano. Nasmiješeno lice i njegova ljepota su u prvom planu i zbog toga mora savršeno.

Da bi zaista zablistala, potrebno je da koža bude njegovana. Njegovana koža pred uslov je osjećaja vlastite ljepote. Koža nas odaje. Vjerno pokazuje naš životni stil i govori o svakodnevnim navikama. Mnogo prije nekog značajnog datuma, potrebno je izvršiti kozmetičke zahvate iznutra. To podrazumijeva dobre prehrambene navike, unošenje dovoljno vitamina i minerala te dovoljnu količinu vode u organizam. Neka nam jutarnji pogled u ogledalo kaže kakvo je naše zdravlje toga dana. Koža je ogledalo raspoložrnja. Često zaboravimo koliko naše raspoloženje može uticati na izgled kože. Koliko puta ste se začudili, kada ujutro, prije važnog sastanka ili ispita, uočite nekoliko akni na svom licu?

Da li kada ste iznervirani ili bijesni, imate pečate ili tamnocrvene fleke po licu? Kod ovakvih reakcija moramo razmisliti da li je našoj koži potrebna obnova i hidratacija. Trebaju nam koncentrati koji će djelovati na ćelije kornealnog sloja epidermisa tako da nježno ukloni površinske slojeve. Na taj način se postiže blagi piling koji omogućava obnavljanje površine kože. Na masnoj koži i koži sa iznenadnim ili stalnim aknama, kapi glkolne kiseline će svojim djelovanjem poravnavanja, poboljšati higijenske uslove koji su promijenjeni na mjestima gdje se akne mogu lako razmnožiti. Stimulacijom fibroplasta na proizvodnju kolagena i elastina, dermis povlači vodu hidratirajući tako sva tkiva kože, koja postaju kompaktnija i zategnutija.

Kada se dobro osjećate, kada donosite dobre odluke, birate prave stvari i živite okrećući se pozitivnim stvarima, to se svakako vidi i na vašoj koži. Nebi nas trebalo čuditi što naša koža ima reakciju na stanje duha i raspoloženja. Svaka ćelija posjeduje nervne završetke koji u djeliću sekunde šalju poruke mozgu. Taj proces ide i u drugom smjeru, mozak svake sekunde šalje signal svakoj ćeliji naše kože. Mozak šalje i poruku krvnim sudovima, povlači krv iz kože i poboljšava snadbijevanje mišića krvlju da bi nam omogućio brzu reakciju. Kada smo opušteni i zadovoljni, krvni sudovi su elastični i dozvoljavaju normalan dotok krvi u kožu, obnavljanje kolagena i elastina. Zato koža zrači.

U ovakvim okolnostima, koži je potrebna hrana i zaštita. Tretman na bazi morskog kolagena je prikladan za tanku, osjetljivu i reaktivnu kožu. Kolagen je protein koji je bitan sastojak bijelih vlakana koja čine dermis, a služe za jačanje i elastičnost kožnog tkiva. Nedovoljna količina kolagena dovodi do stvaranja bora i nabora na koži. Morski kolagen je funkcionalna tvar bogata masnim kiselinama poput omega-3 i proteinima, sadrži hidrosipolin, tvar koja daje koži metabilički prehranu. Sinergija njegovih aminokiselina, bjelančevina i omega-3, poboljšava epitelna tkiva čineći kožu fleksibilnijom i zaštićenom. Idealne su kao tretman za kožu kojoj je potrebno zaštitno i umirujuće djelovanje. Zbog današnjeg brzog načina života, mnoge žene se suočavaju sa svakodnevnim balansiranjem između posla, porodice i društvenog života.

Već u 40-im godinama uočavate posljedice svakodnevnog stresa na našem tijelu a posebno se te posljedice uočavaju na koži lica. Nađite malo vremena za sebe i ukradite pet minuta jutarnjih sati i budite samo svoja. Umijte se preparatom koji će ujedno očistiti i hidratirati kožu a tretman je sa tekućom kremom za sve tipove kože. Čišćenje kože je ključno za uklanjanje nečistoća znoja, smoga i lipida površinskog sloja. SAP se satoji od tenzioaktiva kojima su dodani omekšivači i hranljive tvari: ulje slatkog badema, bijeli šljz, ekstrakt hamamelisa a sadrži i vitamine C i E. Ne zaboravite da se nasmiješite. Za osmjeh treba samo 5 mišića a za mrštenje 50. Ne brinite za bore smijalice, one na zapadu ne spadaju u kategoriju staračkih bora nego ih nazivaju „laugh lines“ – linije smijeha.

Ovoj kategoriji je potrebna aktivna krema sa 70% hranljivosti i 30% hidratacije. Krema H3 je emulzija sa visokom gradacijom hranljivih supstanci za vrlo dehidriranu, tanku a zrelu kožu koja treba ultra hranljivo i revitalizirajuće djelovanje. Za sve tipove kože je i savjetuje se tokom cijele godine za ujutro i naveče prilagođavajući količinu kreme. Svako jutro počnite pogledom u ogledalo i pružite najljepši osmjeh za osobu koju ugledate. Postignite zadovoljstvo zbog boravka u vlasitoj koži. Ljpota je biti svjestan svoje ljepote i izražavanja samog sebe. Za održavanje zdrave kože tokom godina, trebalo bi koristiti funkcionalne tretmane koji omogućuju aktivnu regeneracijućelija, pravilnu hidrataciju, ishranu i efikasnu zaštitu.

Kako pravilno i kako često koristiti dermokozmetičke kapi, saznajte kod naših savjetnica u apoteci.

Naručite se na besplatno online savjetovanje putem sljedeceg link-a.

<script>{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"1.tŠta uraditi kada ujutro, dok stojite ispred ogledala, ugledate nekoliko akni na svom liucu ili nekoliko tamnih fleja?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Kada ugledamo akne ili fleke na licu znači da nam trebaju koncentrati koji će djelovati na ćelije kornealnog sloja epidermisa tako da nježno ukloni površinske slojeve. Na taj način se postiže blagi piling koji omogućava obnavljanje površine kože. "}},{"@type":"Question","name":"2.tZašto sa dobrim raspoloženjem povezujemo morski kolagen?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Tretman na bazi morskog kolagena je prikladan za tanku, osjetljivu i reaktivnu kožu. Kolagen je protein koji je bitan sastojak bijelih vlakana koja čine dermis, a služe za jačanje i elastičnost kožnog tkiva. "}},{"@type":"Question","name":"3.tŠta uraditi sa borama smijalicama?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Ne brinite za bore smijalice, one na zapadu ne spadaju u kategoriju staračkih bora nego ih nazivaju „laugh lines“ – linije smijeha."}}]}</script>
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email