LJEKOVITA KRALJICA CVIJEĆA

LJEKOVITA KRALJICA CVIJEĆA

Ružine latice sadrže eterična ulja, tanine, šećer, limunsku, jabučnu, vinsku i jantarnu kiselinu kao i niz aromatičnih i djelotvornih tvari i zbog toga je zovu ljekovita kraljica cvijeća.

Nazivaju je kraljicom cvijeća. Postojbina joj je Kina, odakle je prenesena u druge zemlje Azije a zatim preko Bliskog Istoka u Evropu. Ruža osvaja svojom ljepotom pa i nije čudno što su je mnogi još u Srednjem vijeku odabrali za obilježje svog porijekla pa je susrećemo na njihovim grbovima a njen naziv se nalazi i u najpoznatijim prezimenima. U Sarajevskoj Hagadi, ruža se pojavljuje kao zaštitni znak bogate jevrejske porodice iz Španije. Čuveni pjesnik Mehmed Mejli el Kurani, opjevao je sarajevske ružičnjake koji i danas postoje u avlijama starih gradskih četvrti: „Kad dođe proljeće procvate svukud cvijeće, u rajske perivoje se pretvore ružične bašte sarajevske…“ I Aleksa Šantić je svoju Eminu smjesti u jednu od čuvenih mostarskih đul-bašči…

Danas postoji više hiljada oblika, veličina i boja ruža. Različitih vrsta ruža je sve više ali ružičnjaka sve manje u korist rasadnika na kojima se ova kraljica cvijeća gaji pod plastenicima i na nepreglednim plantažama. Iako se teško odvojiti od izuzetnih, kultivisanih oblika, ipak se zadržavamo na vrstama koje imaju moć da utiču na naše zdravlje i ljepotu, a to su ruža galska (Rosa gallida), ruža stolista (Rosa contifolija, turska ruža (Rosa damascena) i kod nas posebno rasprostranjena divlja ruža (Rosa canina).

Ružine latice sadrže eterična ulja kao i iz aromatičnih djelotvornih tvari. Čaj od cvijeta ruže koristi se u svim slučajevima gdje je potreban prirodni način liječenja.

Kozmetički preparati od ružinog ulja pravljeni su jioš u starom Egiptu i Rimu a danas su još i više zastupljeni.

Na osnovi iskustava, rezultata, kvaliteta i dobivenih pozitivnih povratnih informacija, laboratorije Vital Plus Activ je formulisao preparat koji u svom sastavu koristi eterična ulja divlje ruže. Preparati na osnovi esencijalnih i eteričnih ulja su takvi da imaju svoje mjesto, prepoznatljiv kvalitet i učinak u svom uzrastima i polovima.

AKTIVNA KREMA H2 je krema za lice, vrat i dekolte sa 24 satnim djelovanjem. Iz tog razloga se postavlja tvrdnja da je to krema sa uravnoteženom gradacijom hranljivih i hidratantnih supstanci. Preporučuje se za suhu, dehidriranu i osjetljivu kožu kojoj treba snažno hranljivo i hidratantno djelovanje. Za sve navedene tipove kože savjetuje se njeno korištenje i ujutro i naveče ali i za mješovitu kožu u zimskom periodu. Osim toga, zbog njenog zaštitnog djelovanja od vanjskih uticaja, savjetuje se tokom cijele godine, ujutro i naveče za vrlo osjetljivu, iritiranu, kožu sa zadebljanim i ispucalim kapilarima.

Ekstrakt kalendule – nevena smiruje, djeluje protiv upala, zaštitno i smirujuće.

Olio di borragine – ulje ljekovite biljke boragine hrani kožu i pospješuje njeno obnavljanje.

Ulje jojobe – djeluje zaštitno, omekšava, hidratira kožu zahvaljujući posebnostima njenih lipida koji se jako brzo apsorbuju u epidermi. Ne smijemo zaboraviti da štiti i od UV zraka.

Ulje Rosa Mosqueta – ulje divlje ruže djeluje hidratantno i regenerativno na prirodan način pa tako revitalizira kožu i otklanja njene znakove umora hidratirajući je. Njena kompozicija bogata masnim kiselinama pomaže prilikom hidratacije, osvježava je i tonificira te na taj način otklanja znakove umora i starenja.

LJEKOVITA KRALJICA CVIJEĆA
LJEKOVITA KRALJICA CVIJEĆA

Mješavina raznih hidratantnih i hranljivih sastojaka među kojima  aminokiseline, fruktoza, natrijeva so, mliječna kiselina, reprodukuje kompoziciju prisutnu na epidermi pa je iz tog razloga faktor prirodne hidratacije kože.

Omogućite svojoj koži tretman kremom H2 kako bi se lakše borili sa načinom života, sredinom u kojoj živimo ali i onim što nam priroda sprema.

Tip kože, godišnje doba i period dana su tri faktora o kojima se vodi računa kada pogledamo svoju kožu i kada od nje očekujemo reakciju.

H2 je krema koju tvoja koža traži.

Naručite sa na besplatno online savjetovanje putem sljedećeg linka.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email