APOTEKA BENU BEOGRAD NJEGOŠEVA

Njegoševa 90, Beograd

U našoj apoteci je dostupan

BEFORE SUN
lice-telo

PRIPREMA KOŽU
ZA SUNCE

UBRZAVA

PREPLANULOST

SMANJUJE

IRITACIJE

200 ml 1.490 RSD

100 ml 890 RSD

POVEĆAVA PRIRODNU ZAŠTITU KOŽE

SMANJUJE IRITACIJE

UBRZAVA PREPLANULOST

SMIRUJE KOŽU NAKON SUNČANJA

NAŠA PRIRODNA ZAŠTITA

Svako proleće poželimo se sunca i preplanulosti. Sunčanje je prijatno i zdravo. Sunčevi zraci omogućavaju vezivanje kalcijuma u kostima i snažan su prirodni baktericid.

Za zdravlje i lepotu idealno je sunčati se tako da izbegnemo opekotine. Kada smo izloženi suncu prirodno je da se upitamo koja je najbolja zaštita za našu kožu. Moramo znati, međutim, da u našoj koži postoji pigment melanin koji je prirodno rešenje tj. zaštita protiv štetnih sunčevih zraka.

Za vreme izlaganja suncu proizvodnja melanina i bronzana boja posledica su UVB zraka. Brzina ovog procesa zavisi od brzine sinteze melanina i njegovoj migraciji u keratinocite. Bazalni ritam proizvodnje melanina i njegovo seljenje u keratinocite odvija se u otprilike sedam dana.

Za vreme ovog procesa koža nije zaštićena, a izložena je ultraljubičastim zracima sunca, koji mogu uzrokovati crvenilo i opasne sunčane iritacije.

Taj se proces može aktivirati stimuliranjem prirodnog metabolizma kože koji postižemo dnevnim nanosom funkcionalnih aktivnih sastojaka na kožu koji ubrzavaju mehanizam melanogeneze. Proizvodnja melanina može se tako ubrzano stimulirati da već od prvih izlaganja suncu prirodno štiti kožu od štetnih ultraljubičastih zraka.

PRIPREMA KOŽE ZA SUNCE

Korišćenjem kreme RAPID BRONZ povećava se biološka raspoloživost melanina, što podstiče prirodni proces pigmentacije sa povećanom prirodnom zaštitom kože. Na taj se način sprečavaju eventualna crvenila i sunčane iritacije. Rezultat je brža, intenzivnija i ravnomernija preplanulost.

Program sunčanja RAPID BRONZ realizovan je uz pomoć inovativne biotehnologije koja se temelji na kompleksu supstanci koje, pravilno kombinovane, ubrzavaju prirodne procese pigmentacije kože. Osnova celog programa je prisutnost tri glavna aktivna sastojka.

TIROZIN u obliku posebnog hidrosolubilnog derivata koji duboko prodire u epidermu i daje joj sastojak potreban za aktivaciju biosinteze melanina, pigmenta koji daje preplanulost i prirodnu zaštitu kože.

VITAMIN B2 deluje kao foto – oksidant, tj. pospešuje procese koji podstiču kožnu pigmentaciju tirozina prilikom izloženosti suncu.

ATP koenzim adenozintrifosfat – pospešuje i povećava tirozinazu bržu melanogenezu. Posledica toga je povećana količina proizvedenog melanina i proces preplanulosti razvija se brže i intenzivnije.

KAKO KORISTIMO RAPID BRONZ

Kremu treba nanositi ujutro i uveče najmanje nedelju dana pre izlaganja suncu, kako biste kožu pripremili i podstakli prirodni proces zaštite.

Kremu koristite za vreme sunčanja u kombinaciji sa zaštitnim faktorima primerenim Vašem tipu kože.

Nakon sunčanja krema pospešuje smirivanje kože u slučaju eventualnih opekotina

KOME SAVETUJEMO RAPID BRONZ

Krema je primerena svim tipovima kože, pogotovo svetlim i osetljivim. Naročito je preporučujemo osobama osetljive i svetle puti, kao i onima koji žele zadržati optimalnu preplanulost duže vreme.

Savetujemo upotrebu osobama koje su izložene ultraljubičastim zracima sunca kroz celu godinu zbog njihovih poslovnih ili sportskih aktivnosti.