KAKO VRATITI SVJEŽINU KOŽI?

KAKO VRATITI SVJEŽINU I TONUS KOŽI

Uz malo strpljenja i njege moguće je brzo vratiti svježinu i tonus koži. Kao što i organizam traži tačnu kombinaciju vitamina i minerala da bi se borio sa štetnim uticajem okoline, tako i naša koža treba pomoć kako vratiti svježinu i tonus koži.

Lijepo vrijeme je vrijeme buđenja i prirode i vrijeme promjena ali i vrijeme kako kožu pripremiti za vrele ili one druge dane. Našoj koži je potrebno da je osvježimo, nahranimo i pripremimo na uticaj sunca, vjetra, veće ili manje vlažnosti u zraku. Klimatske promjene utiču na kožu nekada nepovoljno a nekada i sa izraženijim problemima i vidljivijim reakcijama. Tu su još i sezonska prolazna razdoblja kada se još uvijek povremeno zagrijavaju stanovi i radni prostori ili se koriste klime i onda imamo situaciju da je uticaj mikroklimatskih uslova još i veći. Zbog svega navedenog vrlo često se budimo sa više ili manje neugodnim iznenađenjima kao što su dermatitis, akne i kožom bez sjaja. Koža i lica i vrata izgleda „umorno“, blijeda je, slabo prokrvljena, ne diše. Slabo izlučuje toksine ali se i slabo obnavlja. Muskulatura popušta pa je koža bezživotna, pore se šire i produbljiju a podočnjaci postaju izraženiji. Posljedica opuštanja potkožnog tkiva su i bore manje ili više vidljive.

Uprkos svemu, koža je najzahvalniji ljudski organ. Uz malo vremena, njege i čišćenja, moguće je brzo vratiti njenu svježinu i tonus. Kao što organizam traži tačnu kombinaciju vitamina i minerala da bi se borio sa štetnim uticajem okoline, tako i naša koža treba pomoć kako bi se uklonili negativni efekti prirodnih i atmosferskih uticaja. Prirodno je da starimo ali nam i priroda nudi razna biljna sredstva kojima se možemo boriti protiv starenja.

Svaka njega započinje čišćenjem. Čišćenje je veoma korisno zbog peelinga, skidanja i  uklanjanja odumrlih i površinskih ćelija kako bi koža bila glatka i meka. Grublja i masnija koža, dobro podnosi jači peeling, a za nježnu i osjetljivu kožu moramo biti veoma oprezni. Za temeljito čišćenje preporučuje se SAP koji osim čišćenja radi  hidrataciju kože. Tretman je u tekućoj kremi i za sve tipove kože. Kako bi vratili tonus ali istovremeno i otklonili lagano perutanje kože, neophodno je koristiti ovakav proizvod koji osigurava topivost lipofilnih tvari bez promjene bakteriske flore i hidrolipidnog omotača kože. Sap je inovativan tretman za čišćenje napravljen bez procesa sapunifikacije a poštujući pH kože. Sadrži jedan poseban tenzioaktiv dobiven iz aminokiselina iz EKSTRAKTA ZOBI što ga čini topivim i vodotopivim. Tu je i omekšivač sa hranljivim tvarima ulje slatkog badema, bijeli sljez i ekstrakt hamamelisa. Koristi se na taj način da se nanese minimalna količina ujutro i naveče kao normalno sredstvo za čišćenje na već navlaženo lice. Masirati nekoliko munuta i isprati. Kod kože sa dematitisom, gdje je dodatno prisutno crvenilo i perutanje kože: na čelu, u obrvama, oko nosa, neophodno je nakon umivanja nanijeti kapi morskog kolagena, lagano umasirati i pustiti da koža upije količinu kapi koja je nanešena.

Nakon kapi, neophodno je nanijeti emulziju sa jednakim omjerom hranljivosti i hidratacije pogotovu za suhu kožu svakodnevno u toku cijele godine zbog njenog zaštitnog djelovanja od vanjskih uticaja. To je krema H2 sa podjednakim učinkom na kožu lica, hranljivosti i hidratacije 50% / 50%.

Za održavanje zdrave kože tokom godina, funkcionalni tretmani omogućuju aktivnu regenetaciju ćelija, pravilnu hidrataciju, prehranu i zšatitu.

Pobudimo se, dajmo našoj koži sve što joj je potrebno da bi spremno ušla i u toplije i one hladnije dane i borila se sa svim prilikama i neprilikama.

Moja koža, tvoja koža, naša koža. Koja god da je, moramo je njegovati i čuvati.

Kako vratiti svježinu i tonus kože bez perutanja, saznajte uz pomoć našihsavjetnica u apotekama.

Naručite se na online savjetovanje putem sljedećeg linka.

<script>{"@context":"https://schema.org","@type":"FAQPage","mainEntity":[{"@type":"Question","name":"1.tKako lijepo vrijeme ili ono manje lijepo,utiče na našu kožu?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Lijepo vrijeme je vrijeme buđenja i prirode i vrijeme promjena ali i vrijeme kako kožu pripremiti za vrele ili one druge dane. Našoj koži je potrebno da je osvježimo, nahranimo i pripremimo na uticaj sunca, vjetra, veće ili manje vlažnosti u zraku. Klimatske promjene utiču na kožu nekada nepovoljno a nekada i sa izraženijim problemima i vidljivijim reakcijama."}},{"@type":"Question","name":"2.tKako započeti svaku njegu kože?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Svaka njega započinje čišćenjem. Čišćenje je veoma korisno zbog peelinga, skidanja i  uklanjanja odumrlih i površinskih ćelija kako bi koža bila glatka i meka. Grublja i masnija koža, dobro podnosi jači peeling, a za nježnu i osjetljivu kožu moramo biti veoma oprezni. Za temeljito čišćenje preporučuje se SAP koji osim čišćenja radi  hidrataciju kože. Tretman je u tekućoj kremi i za sve tipove kože."}},{"@type":"Question","name":"3.tŠta je SAP?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Sap je inovativan tretman za čišćenje napravljen bez procesa sapunifikacije a poštujući pH kože. Sadrži jedan poseban tenzioaktiv dobiven iz aminokiselina iz EKSTRAKTA ZOBI što ga čini topivim i vodotopivim. Tu je i omekšivač sa hranljivim tvarima ulje slatkog badema, bijeli sljez i ekstrakt hamamelisa."}},{"@type":"Question","name":"4.tŠta se dešava kod kože sa dermatitisom?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Kod kože sa dematitisom, gdje je dodatno prisutno crvenilo i perutanje kože: na čelu, u obrvama, oko nosa, neophodno je nakon umivanja nanijeti kapi morskog kolagena, lagano umasirati i pustiti da koža upije količinu kapi koja je nanešena. "}},{"@type":"Question","name":"5.tNakon kapi, šta koristiti i na koji način?","acceptedAnswer":{"@type":"Answer","text":"Nakon kapi, neophodno je nanijeti emulziju sa jednakim omjerom hranljivosti i hidratacije pogotovu za suhu kožu svakodnevno u toku cijele godine zbog njenog zaštitnog djelovanja od vanjskih uticaja. To je krema H2 sa podjednakim učinkom na kožu lica, hranljivosti i hidratacije 50% / 50%."}}]}</script>
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email